Naturbilder .. Allan Beimo

 

Allan Beimo  fotograf och reporter på Västerbottens Folkblad. Född 1921 i Gargnäs gift med Mildred Bäckström f 1919 från Stensund Sorsele. Allan blev fast anställd som lokalredaktör för Västerbottens Folkblad 1960 med Sorsele kommun och lappmarken som bevakningsområde. 1965 blev han platschef för V F i Lycksele där han arbetade till sin pensionering.. Hans bildsamling förvaras på museet. Många av hans bilder finns att se på Sorsele bildbank.

 

O B S !

Samtliga bilder i detta inlägg är tagna av Allan Beimo …..Bildkälla Sorsele bildbank

Hästskjuts till Viktoriakyrkan.

 

 

En häst som tar hjälp av röken från elden för att få bort myggen. Det ser ut att vara en löshäst på sommarbete, den har en ”hästtjuka” runt halsen som de brukade ha när de släpptes ut på fjällbete.

 

 

Brevbäraren och hönsfarmaren Staffan Linder Fjällsjönäs. Han körde post från Fjällsjönäs till Överst Juktan. Skoter vintertid och båt sommartid. Staffan är också flygare och hade ett eget sjöflygplan.

 

 

 

 

 

Överst Juktan 1963

 

Skogsmaskin i Gargnästrakten

 

 

Skogsarbetare Johan Fransson från Krutträsk med häst. Jag vet inte vem som är vackrare Johan eller hästen. Det är något visst med skogsarbetare eller hur?

 

 

Allan Beimo tjärar taket på kyrktornet i Ammarnäs

 

Tack för lånet av bilderna. Fint av Allans ättlingar att låta oss få ta del av bilderna. STORT TACK!

 

 

2 kommentarer

  1. Judy

    Enjoyed the photos and learning about Allan Beimo. Do most of the descendants live close by? Thanks to his family for letting you borrow the pictures and thanks to you for posting them. Happy November to you and your family!

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hi Judy. Allan Beimo is not a desendant in our family tree. He was a reporter in a newspaper in Sorsele area. His photos are awailible at ”Sorsele bildbank” where everybody can go in and see and borrow them for posting. Your friend Irene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.