Naturbilder .. Erikamacka m.m.

Övre bilden Svenborg Strömgren och Linnéa Berglund bakar tunnbröd.

Bildkälla Sobb

 

Provsmakning pågår………..Svenborg Strömgren Ammarnäs brer mackor på löpande band..

Bildkälla Sobb

 

Jag har fått två förfrågningar om vad Erikamacka är för något…en från Judy i Canada och en från Ammarnäs.

Svaret är enkelt…en tunnbrödrulle med bröd som Erika Forsgren har bakat…det är så djuriskt gott.!!! Jag hittade ingen bild på min bagerska Erika men tar hjälp av några andra Sorselebagerskor.

 

Ethel From Gargbro är på väg att skicka in ett fint kavlat tunnbröd i stenugnen.

Bildkälla Sobb

 

Bild från bagarstugan på Hembygdsområdet i Sorsele

Bildkälla Sobb

 

Fem Sorseletjejer som hjälpts åt att baka i Hembygdsområdets stuga

Bildkälla Sobb

 

Det här är Erikas bröd som egentligen är godast med bara smör då känner man den goda smaken.

 

Här har jag rullat ihop en med ost och en med Salami…..sen är det bara att njuta. Obs! beroendeframkallande…

 

 

Här i västra delen av Västerbottens län har det varit fint väder idag. De har haft värre ut mot kusten, där kör bussar och bilar fast i snön. Vi har fått 1 mm snö i natt.

 

Renvarning vid Grannässågen

 

Älgar utan förvarning vid Hällnäsudden

 

……de drog till skogs.

 

Dimma vid Seitejaur

 

 

2 kommentarer

  1. Judy

    Thanks for clearing up the definition of Erikamaca! We love flatbread over here but ours is not the traditional one. Just after we married I found a recipe in a newspaper in Winnipeg, Manitoba, Canada where we lived at the time. It’s made with buttermilk and is soft. Gary’s Aunt Edith made the flatbread that looked like the 6th picture down this post. We inherited the handmade paddles and knobby rolling pin. Thanks for sharing such nice pictures Irene! Have a good evening my friend.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.