Naturbilder .. bara lite bilder

 

 

Den 23:dje januari 2018 var det så här mycket snö på taken.

 

Vi hade visst glömt ställa in trädgårdsmöbeln….undrar om vi glömde ställa om klockan till vintertid också.

 

 

 

 

Karl – Fredrik Grundströms hus i Häggås …Svartberget i bakgrunden.

 

I vinter är det inga Rådjur och hälsar på bakom fönstret……kanske beror det på Lodjuret som tassat över gården igår natt.

 

Eller kanske det beror på att vi inte matar Rådjuren, de försöker hitta lite fågelfrön istället.

 

 

Vi bor så nära vägen så vi vill inte riskera att de blir påkörda om vi lockar dem till oss med mat.

 

Osaberget sett från Ammarnäsvägen…..hälsning till min klasskamrat Roger som arbetade i timmerskogen där.

 

Tack för att ni tittat in på bloggen, ha en bra kväll och söndag!

 

2 kommentarer

  1. Ro.Li.

    Hej igen Irene! Ska komplettera, lite kort, mitt förra inlägg om det spännande Osaberget och att börja sin huggarbana där. Spännande å arbetsamt var det att som ung glytting (mors uttryck om ungpojka) börja skyffla snö å fälla ut grova å risiga granar…. Roligt var det dessbättre också ibland, tex. att vi hade tillgång till snöskotrar. Jåå,1974-75 fanns det snöskotrar! Hilding Erikssons Evinrude å en Ockelbo 600 var två av de maskiner som klarade glyttingas sportiga körstil mer än en vecka. De användes för den flera km långa upptransporten på morron förbi Osaträsket till hygget, trampning av gångvägar inom hygget, samt åter på kvällen ner till bilparkeringen vid Skansnäsvägen. Fartens tjusning å hemlängtan lockade till racing nerför berget mer än en gång. En kväll, sista kurvan före parkeringen, en sladd, ett tvärstopp, en flygtur, en hård landning på traktorvägen, ett nyckelbensbrott (inte jag), en transport till doktorn i Sorsele…. Ett litet intermezzo, men ändå en liten nostalgisk återblick till huggarlivets tjusning. Hälsningar med hopp om en lång och fin vinter!

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Roger! Va kul att du berättat om din tid i skogen. Jag har ett bra förslag. Starta en blogg och låt oss få del av dina upplevelser av skogslivet och glyttinglivet. Du har ju så många bra kort också som du kan berätta till. Kör igång! Hälsningar Irene. Håller med om en lång och fin vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.