Naturbilder .. Adolf Kristofferssons släkt

ADOLF LENNART KRISTOFFERSSON f. 1913 i Fredriksborg, Sorsele d. 1976 i Hestra förs. Gislaved

Far: Carl Ludvig Kristoffersson f. 1880 i Sappetnäs. Han blev mördad i Fredriksborg 1919 med tillhygget –  Båtshake. Historien om den händelsen finns att läsa i en bok om brott inom inlandet i Västerbotten. Minns inte titeln nu men jag har läst den och ska kolla med biblioteket vad den heter.

Mor Anna Maria Rydman f. 1887 i Norra Olovsberg Degefors.

BILDEN NEDAN

En gångspelsflotte som användes vid flottningen 1932 – 1933. Elis Lindberg, Herman Karlsson och till höger Adolf Kristoffersson.

Fotograf okänd/ Vbm från bilder insamlade ifrån Rågoliden.

 

LAGERFÖRESTÅNDARE

Adolf Lennart Kristoffersson f. 1913,  2 döttrar( Kerstin och Maj ) med Anna Lisa Zingmark Degerfors. Källa – Klinteberg släktforskning.

Bildkälla Sobb

 

Adolf vilar i frid på Hammarby kyrkogård i Upplands Väsby.

Tack till Alf och Birgit Bengtsson för upplysningar.

 

 

Fredriksborg där Adolf föddes ligger mellan Råstrand och Sandsele.

Historiska kartor Lantmäteriet.

 

8 kommentarer

  1. Sabina Munter

    Hej Irene! Råkade se detta då jag googlade på vad en gångspelsflotte är för något och får då se min fina morfar dyka upp Adolf Kristoffersson. Det jag reagerade på var att hans far blev mördad? Var hittar jag den berättelsen? Jag har läst en berättelse där han ska ha slagit ihjäl sin kusin på fyllan. Tyvärr dog min kära morfar då jag bara var 11 år. Det är så mycket jag hade velat veta om hans liv för jag minns honom som väldigt snäll och omtänksam. Men det verkar ha funnits en del tragik i hans ungdom?
    Mvh Sabina Munter

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Sabina! Trevligt att du hörde av dig. Jag har just kommit hem från en resa så därför dröjde svaret. Ja din morfar var sannerligen en stilig karl och snäll vad jag har hört. Honom kan du vara stolt över. Uppgifterna om att hans far blev mördad har jag fått av en läsare men tyvärr har jag inte kommit ihåg att undersöka vad boken hette där det var berättat. Jag skall så snart som möjligt göra ett besök på biblioteket och ta rätt på titeln och författaren. Jag kan maila över det till dig senare. Så intressant att få kontakt med en så nära släkting till Adolf. Jag är så imponerad av honom fast jag inte vet något om honom mer än att han verkar ha varit fantastiskt stilig.
      Tack Sabina, jag hör snart av mig till dig! Irene

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Dan! Visst, jag skall kolla på biblioteket igen vad boken hette. Jag försökte att låna den en gång efter att jag gjort inlägget. Den var då utlånad och sen glömde jag fråga igen men skall göra ett nytt försök.
      Tack för att du hörde av dig! Vi hörs. Irene G

        • Irene Grundström (inläggsförfattare)

          Hej Dan! Vad trevligt att du berättar om Adolf. Tack för det. Nu har jag fått rätt på vad boken hette. ”I klammeri med rättvisan” Författare Birger Grundström. Den finns att låna på biblioteken.
          Ha en God Jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.