Naturbilder .. Midsommar

Hanna och Elsa plockar midsommarblommor i natursköna Aitelnas.

 

Midsommar i Sorsele

Bildkälla Sobb

 

Backtävlingen i Nalovardo  brukade anordnas under midsommarhelgen. 1967 – 1972 arrangerades tävlingarna av Lycksele MK

Bildkälla Sobb  Foto Åke Johansson

1989 återupptogs tävlingarna under namnet Nalovardo Racing Club

Bildkälla Sobb

Prisutdelning ?

Bildkälla Sobb

Funktionärer Ylva och Ann-Catrine

Bildkälla Sobb

 

Ett Ufo tog publikens uppmärksamhet ifrån tävlingsbanorna, Det konstaterades att det bara var en flygande stövel, alltså inget ovanligt.

Bildkälla Sobb

 

I Blattnicksele syntes det vara en kall midsommar det här året. Kalle Axebro (?) hade  ”Grappoka” och skinnmössa när han satte upp midsommarbjörkarna vid sin förstukvist.

Bildkälla Sobb

 

Alla de här paren gifte sig vid midsommar, men olika år. Berit och Lars 1963, Ingegärd och Josef 1938, Tora och Rickard 1918 , Nanny och Tycko 1924

Bildkälla Sobb

 

Midsommar vid Hilbert Hedlunds i Skansnäs 1939

Bildkälla Sobb

 

Pingstförsamlingen från Örnäsudden firade midsommar med musik och sång på Nalovardotoppen. Dragspelaren till vänster är Kurt Ivan Eriksson, en av Sveriges skickligaste dragspelare har jag läst någonstans. Karl Axel Hedlund står längst ut till höger och gitarristen är David Stenlund. Den sjungande damen torde nog vara Inger f.d. Viklund gift med Kurt Ivan Eriksson. Vem den andre dragspelaren är kan jag inte se, möjligen Kjell Samuelsson.

Bildkälla Sobb

 

Ett brudpar från Aha måste vi få med även om det inte är helt säkert att det är på midsommar, men 1955 är året i alla fall.

Bildkälla Sobb

 

Midsommar vid Stekenjokk. ( Idag 25/6  har Roland Edlund en trevlig artikel i Vk om skidloppen som arrangerades i Stekenjokk på midsommar.)

Foto Roger Linder

Stekenjokk

Foto R L

Glöm nu inte att plocka 7 sorters blommor och lägg under huvudkudden på midsommaraftonskvällen om du vill drömma om vem din tillkommande är.

Ta det inte så allvarligt om du drömmer om Sefan Löfven eller Annie Lööf, de kan komma in i drömmarna bara för att du har dem på näthinnan. Ha nu en underbart skööön midsommarhelg.

 

Sitt hellre under korkeken och lukta på blommorna än trängs på arenan med dom andra tjurarna.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.