Naturbilder .. Siksele vid Juktan

Bilden ovan: Siksele före dämningen av Stor Juktan. Se vilken fin jordbruksbygd det var. Bildkälla Sobb

 

Ett foto från Sorsele bildbank som fotograf Hildur Backman tagit. Vid fotot står det Birgit Eriksson. Det är väl hon t.h.

Bildkälla Sobb

 

Birgits Mode i Storuman…Birgit hette Eriksson som ogift och kom från Siksele. Träffade hennes son Roland Gustavsson i Storuman och hans fru Lena. De finns med i inlägget ”Storuman idag”.

Bildkälla Storumans kommuns fotoarkiv /Fotograf Harald Eriksson

 

Ragnhild Eriksson Siksele gifter sig med Edvin Lindberg. De bodde på Jägargatan i Sorsele. Ragnhild var en förgrundsfigur för handikapprörelsen DHR i Sorsele. Brudtärna var Ada Bäcklund f. Eriksson och Ragnhilds storebror  Bror Eriksson var marskalk, Birgit Eriksson Gustavsson var en annan syster till Ragnhild och Ada

Bildkälla Sobb.

 

Ragnhild klarade det mesta utan knot fast hon inte hade några fingrar eller tummar. Hon kunde till och med sticka.

Bildkälla Sobb

 

Brudparet Vera och Edvard Fransson från Siksele. De flyttade till Blattnicksele vid dämningen av Juktan. Hos dem har jag hälsat på många gånger, mycket snälla och fina vänner som tyvärr inte lever längre. Skönheten vid sidan om Edvard är väl hans syster Astrid g. Löfdahl(?) De andra  kan jag tyvärr inte komma på vilka det är.

Bildkälla Sobb.

 

Underbart fina Vera Fransson Blattnicksele född och uppvuxen i Siksele.

Bildkälla Sobb.

 

Brudtärna vid Ragnhilds vigsel. Ada Bäcklund f. Eriksson.

Bildkälla Sobb

 

Om jag angivit fel namn vid något foto så är det bra om ni hör av er så att det blir rätt.  M.v.h.Irene

 

14 kommentarer

  1. Britt-Marie Engman

    Bilden (konfirmationskort) längst ner är Ada Bäcklund f. Eriksson, hon var tärna på Ragnhild Erikssons och Edvin Lindbergs vigsel och Ragnhilds storebror Bror Eriksson var marskalk. Birgit Eriksson gift Gustavsson var en annan syster till Ragnhild och Ada.

      • Britt-Marie Engman

        Hej Irene! Ta bort att bilden på Ada är ett konfirmationskort. Jag blev förvirrad av att bilden med Ada längst ner antagligen är felvänd då blomman sitter på motsvarande sida jämfört med vigselbilden. Båda bilderna hör nog ihop.
        Mvh
        Britt-Marie Engman

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Britt-Marie! Ursäkta om jag varit otydlig. Bildkällan jag hämtat bilden ifrån är Sorsele bildbank där det finns en stor bildskatt man kan gå in och ta del av. Tack för att du kommenterade. Irene

        • Irene Grundström (inläggsförfattare)

          Till vilken bild? Menar du fotona på bildbanken så är det hur många fotografer som helst eftersom bilderna lämnats in av olika privatpersoner. Jag brukar skriva fotograf vid bilden om det finns uppgift om vem som tagit bilden.

  2. Britt-Marie Engman

    Tack för hjälp med bilden på Siksele!

    Det är inte Allan Fransson som står bakom Vera på Vera och Edvards bröllopskort. Kollat med en son till brudparet.

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hej Britt-Marie! Trevligt att höra av dig. Jaha det är inte Allan. Bra då vet vi det. Den andra kommentaren tar jag inte in för jag vet ju inte om de vill ha namnen i bloggen.
      Tack så mycket för hjälpen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.