Naturbilder .. svalkande vatten

 

Varmt och vackert …jo men i  denna värme blir det för mycket för de flesta. Till och med Rolf Ludvigssons 21.an tar sin tillflykt till vattnet. Men jag antar att föraren helst skulle ha sett att vattnet vek undan och banade en säker väg över älven.

Foto R L

Han segade sig försiktigt fram och fann en säker väg över älven vid Råstrandsholmen

Foto R L

På stranden stod uppdragsgivaren Anders Oskarsson och väntade nervöst på hur det skulle gå. Han hade en båt i ryggen för säkerhets skull. Nå det  kanske inte var helt så dramatiskt, de hade ju kollat in en säker väg innan försöket

Foto Roger Linder

 

———————————————————————————————————————

Ett annat fordon som tar sig fram genom Vindelälven. Göte Holmberg fraktar grus från Storholmen i Vindelån till Biergenas rengärde eller vägen dit med lastbilen ” Starken”.

Bildkälla Sobb

 

Göte Holmbergs foto på en sextontaggare som tar sig ett svalkande dopp.

Bildkälla Sobb

 

Mamma Elsa Linder i Sandsjönäs häller upp en hink med svalkande vatten till korna. Såna här rännor hade man förut från brunnen och in till lagårn för att slippa bära in vattnet med hinkar.

Bildkälla Sobb R L

 

Med hälsning till Judy i Kanada…..hon skickade in en kommentar på Storuman-inlägget om att de hade 37 gr C i Colinton och en plågsam värme. Roger Linder i Sandsjönäs hade 35 gr C i skuggan den 27 juli 2019., så det kan vara varmt här också ibland.

Foto R L

 

Jag Googlade på dagens värme i Alberta där Judy och Gary bor och då kom denna vädervarning upp.

Deras dotter med familj bor i Athabasca, sonen i Edmonton och Judy och Gary i Colinton.

 

En vinterbild till Judy som längtade efter snö. Hembygdsgården i Ammarnäs

 

Och så skickar vi en bild på en  Blue Tit som fryser i -26 gr kyla. Den längtar nog till sommaren.

 

 

Ha det så bra alla vänner, hoppas ni får en fin sommar med lagom värme och mycken glädje.

 

 

2 kommentarer

  1. Judy

    Thanks for the nice write up Irene! Thanks also to Roger for the good pictures! Today maybe our last 30C for awhile as we go into the 20’s tomorrow. Would it be possible to have your pictures enlarged? When I click on them there is no option to make them larger. Sadly, Gary could not see the photos on your post. He is legally blind but still has some vision. Love the snow but sad for the blue tit. Have a great weekend!

    • Irene Grundström (inläggsförfattare)

      Hi Judy …The hot weather seems to stay in our area for a while. I´m glad to hear thar you will go into 20´s tomorrow. It is more than enough with 20 degrees. The only way I know to have the pictures enlarged is to look at them in the mobile. There you can enlarge them. Thank you for your comment. The weekend has been lovely in my point of view. I whish yuo the same!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.