Naturbilder .. Rockande samen…

Sven Gösta Jonsson f.1939 d. 2013  blev mycket känd och en populär sångare. Ta dig tid till att lyssna till hans låtar som finns på Youtube. ” Klockan i dalen ” , ” Där fjällbruden blommar”, ” När det våras ibland bergen” m.fl.. Lyssna i lugn och ro till musik och sång som ger ro till själen. Det kan tänkas att vi behöver varva ner och vara lite eftertänksamma som man var på den tiden.

 

På Sorsele bildbank finns den här bilden, där berättas en hel del om honom och så finns det två länkar till filmerna på Youtube. När du väl är där så finns det många låtar att välja mellan.

Bildkälla Sobb

 

Rockande samens vigsel och bröllop drog många besökare till kyrkan i Ammarnäs.

Bildkälla Sobb

Sven Gösta Jonsson gifter sig med Anita ….

Bildkälla Sobb

Lyssna till låten ” Klockan i dalen”  på Youtube och tänk på Ammarnäs kyrkklocka som ljuder över dalen där Sven Gösta var född och uppvuxen och senare gifte sig med Anita.

 

Här i Ammarnäs lekte han och här stod han framför spegeln och sjöng Elvislåtar. Han berättar i en intervju om sin karriär i filmen ” Den rockande samen live på Tyrol 1988″ en sevärd film där han sjunger några gamla låtar.

 

En liten same vid foten av fjället…jag tror det är Per Ulrik Persson  Ammarnäs.

Bildkälla Sobb

 

Matsokkudden vid Tjulträsk

 

Bildkälla Sobb…där finns bra information att läsa om Matsokkudden som Länsstyrelsen skrivit.

 

 

Falträsk  Ante och Ester Larssons ensamgård längst västerut i Överst Juktandalen. De bor riktigt ” vid foten av fjället ” som är titeln på en av Sven Göstas storsäljare.

Bildkälla Sobb

 

Att bo i fjällen ser härligt ut när vädret är fint. Det fanns givetvis dagar som var jobbiga. Här hos familjen Eliassons i Slätvik.

Bildkälla Sobb

 

Sven Gösta i unga år…. han var son till Sven och Rosa Jonsson. Bilden tagen av fotograf Hildur Backman

Bildkälla Sobb.

 

Tack för att du besöker min blogg, det uppskattar jag verkligen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.