Naturbilder .. Hitta cykeln!

Finlands vita ros i blomning..

 

Att hitta de bilder man söker på bildbankerna är inte alltid så lätt eftersom det sällan står varken ortsnamn eller namn på personerna på bilderna. Då är det lika bra att skriva ett sökord, vilket som helst nästan, då kommer det fram alla möjliga spännande bilder. Jag sökte på ordet ” CYKEL” och hittade mycket intressanta bilder. På varje bild här ( utom blombilderna) finns en cykel någonstans…ibland  helt uppenbara, ibland helt centrala, men ibland nästan omöjliga att hitta. Om ni har lust kan ni roa er med att hitta cyklarna.

 

Eberts hus Grundfors  Sorsele, står det vid bilden från bildbanken. Vilken fin ko de hade. Det är vackert att  få se djur utan plastörhängen. Den här bilden innehåller mer spännande…en blå Volksvagen bubbla står vid huset. Huset är också vackert…rödmålat med vita knutar och de små fönstren på taket.  Huset stod nära väg 363 minns jag. Undrar om det finns kvar…… Men var är cykeln?

Bildkälla Sobb

 

Den här bilden är väl fin…Barbro åker cykel …är bildtexten.  Anita Forsgren har lämnat in bilden till bildbanken. Troligen är det hennes yngsta syster Barbro Elenor som är född 1957. Deras föräldrar var Karl och Marta Axebro i Blattnicksele

Bildkälla Sobb

 

Betty Fjällström skötte posten i Blattnicksele i många år.

Bildkälla Sobb

 

Kraddseles 200 års jubileum står det vid bilden. Personerna längst till vänster är Marja och Sixten Eriksson Ingrid Eriksson Lind tar emot blommor från kommunalrådet som inte är namngivet men en cykel ska finnas med på bilden i alla fall. Kommunalrådet är Henrik Samuelsson från Tväråträsk.

Bildkälla Sobb

 

Roger Linder kommer cyklande på en trehjulig cykel i det fina vårvädret. Men kolla vad mycket snö det är i plogkanterna. Det var nog bra träning för benmusklerna att cykla på vintervägen.

Bildkälla Sobb

 

Löpartävling över Lillåbron i Sorsele. Det vore kanske något att återuppta till evenemanget ”Holmen gungar” en lagom lång springsträcka. Det värsta är väl att det kostar skjortan att få stänga av en väg för ett sånt påhitt. Troligen skulle ” Norgefararna” i form av långtradarchaufförerna inte vara fullt så roade som vi i publiken.

Bildkälla Sobb

 

Det här är en av de svårare Hitta cykel-bilderna. Det hade varit betydligt intressantare att få veta vems hus det är än att upplysas om att det finns en cykel på bilden.

Bildkälla Sobb

 

Här är en fin bild på en liten kille i Stensund inlämnad av Siv Rådahl. Sökord cykel.

Bildkälla Sobb

 

Familjen samlad hos Kondrad och Elin Holmgren på Strandvägen 44 i Sorsele.

Bildkälla Sobb

 

Den här fina damen med handväska är på väg till sin cykel. Bilden inlämnad av Anna Märta Eriksson.

Bildkälla Sobb

 

Den nya cykeln som ägaren stolt visar upp är huvudobjektet i den här bilden, utan tvekan. Foto Efraim Fjällström

Bildkälla Sobb

Här torde det väl ändå inte ha varit cykeln som fotograferades. Bildtext: Hilbert  ? Winka. Sökord Cykel.

Bildkälla Sobb

 

Inte heller här är cykeln det som de är mest intresserade av. Asfaltering av Ammarnäsvägen vid Räftmyran.

Bildkälla Sobb

 

Detta är en cykel och i förgrunden råkade det stå en bil som råkade komma med på bilden. Någon trodde att det var Pålle Nordlunds bil. Vill gärna få det bekräftat. Kanske någon vet vilket bilmärke det är.

Bildkälla Sobb

 

Elevhemmet i Sorsele invigdes den 17 oktober 1929. Hitta cykeln!

Bildkälla Sobb

 

En intressant bild från 1931 om man hade fått veta vilka de paranta damerna var och var de befann sig. Det är sånt som är intressant för framtiden . Så länge cyklar inte försvunnit ur världens produktion så torde väl de flesta kunna se själva att det är cyklar. Förlåt mig alla ni som jobbar med bildbanker, jag vet att ni ofta inte får in informationen. Jag tycker bara att det är lite humoristiskt.

Bildkälla Sobb

 

Bilden på fotografen  Harald Österberg Bockträsk ( f.1888 d.1965 )  kom upp när jag sökte på ordet cykel. Det enda som någotsånär liknar en cykel är hans glasögon. I texten under bilden kan man läsa att denne uppfinningsrike man gjorde en kamera av ett par gamla glasögon och att han byggde sig en egen cykel. All respekt för denne man. Hans bilder är ovärdeliga och mycket annat har han gjort också. Hans egentliga yrke var skomakare men han anlitades ofta till uppdrag inom det elektriska.

Bildkälla Sobb

 

Jättefina Jättevallmon

 

Nu regnar det på Sorseleholmen och det har blivit lite svalare

4 kommentarer

 1. Judy

  Fun to find the hidden bicycles. The children are the cutest. Roger looks like he is having a good time even with all the snow. We could use some of your rain today as it’s going to be close to 30C. The names and small write up would be good to have with the pictures. Today I was able to enlarge the pictures. Gary could see them so THANKS Irene. Have a good evening!

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Thank you sweet Judy…you are always so kind. I am so glad that Gary could see the pictures. I´m sending my greetings to him. Have a good day now! Irene

 2. Ro.Li.

  Hej Irene! På bilden från Kraddseles 200 års jubileum är det väl Henrik Samuelsson som är kommunalrådet ?

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hej Roger! Jo jag misstänkte det. Bra att få det bekräftat. Read the comment from Judy! Its about you too. Vi höres!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.