Naturbilder .. Store och starke Adolf

Gångspelsflotte som användes 1932 – 33 . På bilden längst till höger Adolf Kristoffersson- Bild från Västerbottens museum/ fotograf okänd.

—————————————————————————————————————–

Jag fick för ett tag sedan en kommentar med en förfrågan om Adolf Kristofferssons far Karl Ludvig Kristoffersson som blev ihjälslagen med en båtshake vid sitt hem i  Fredriksborg Sorsele socken. Jag har nu fått tag på boken där detta har berättats. Boken är skriven av Birger Grundström och Stefan Backlund. ” I klammeri med rättvisan”  20 sanna berättelser om brott i Norrland. Den finns att låna på biblioteken.

 

Kommentaren kom från Adolfs barn barn Sabina och finns att läsa vid mitt förra inlägg om Adolf.

Stor- Adolf ” Kraftkarl” står det vid bilden som Allan Beimo tagit. Bildkälla Sobb

Sabina minns sin morfar Adolf som snäll och omtänksam. Tyvärr avled han när hon var 11 år.

 

 

Postatationen i Sappetsele dit de två kombattanterna som förorsakade Karl Ludvigs dödsfall var på väg med några brev som skulle postas. Personerna på bilden har inget med den historien att göra . Inte heller hästen. Händelsen utspelades på sommaren. Någon rodde dem över älven till Sappetsele. Men den tragiska händelsen utspelade sig omkring samma årtionde  d.v.s. 1910 -talet som när bilden är tagen. Adolf är omnämnd i boken som en av sönerna som hjälpte sin mor att geta korna i skogen den tragiska dagen.

Bildkälla Sobb

 

 

Jag hoppas att Sabina tittar in på bloggen så att hon hittar uppgifterna om boken. M.v.h. Irene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.