Naturbilder .. Kungsledenrännet 2022

Äntligen fick vi uppleva glädjen med Kungsledenrännet igen efter två års uppehåll. Solen lyste med sin frånvaro men vad gjorde det när vi fick ha såna trevliga deltagare som lyste upp föreställningen i år. På bilden ovan ser vi de som sprängde målsnöret först nämligen OS medaljörerna Johan Olsson och Teodor Peterson som gjorde oss den äran att ställa upp och kämpa de 8 milen över fjället på en tid av  4 timmar och 55 minuter.

 

Och som om inte det räckte så vann deras fruar Anna Olsson ( 4 OS medaljer) och Sanna Hallberg Peterson  damklassen på tiden 6.17

Här intervjuas Sanna och Anna om strapatserna över fjället som de blev så förtjusta i att de tänker komma tillbaka nästa år igen tillsammans med Johan och Teodor.

 

Att mycket kretsar omkring Sanna, Teodor, Anna och Johan beror till stor del på att de verkligen bjöd på sig själva och stannade och pratade med publiken och medtävlarna. De har dessutom tackat Ammarnäsborna och If flera gånger via Instragram. Det känns extra roligt att de redan bestämt sig för att komma igen nästa år för att slå personligt rekord.

 

Vi är inte lite stolta över Blattnickselebröderna Oskarsson som blev andra herrlag i årets upplaga  Erik t.v. Andreas t.h. tid 5.14

 

Tyvärr har jag ingen bild på tvåorna i damlaget Gunilla Stenmark och Maja Stenmark med tiden 7.13

Jag har ingen bild på de som vann Mixedklassen  Emma Marklund och Magnus Marklund tid 6.09

 

Fullständiga resultatlistor finns på Ammarnäs If:s hemsida. Länstidningarna bör också ha någon fullständig information, den här bloggen är bara en privat reflektion över loppet.

 

Fyrorna i herrklassen Martin Rosvall och Johan Samuelsson samspråkar med Erik och Andreas Oskarsson efter målgång.

 

I publikhavet hittade jag också det här världsberömda paret Thomas och Viktoria Öberg från Piteå. De är föräldrar till skidskyttarna Hanna och Elvira Öberg som dragit hem en massa OS-medaljer under åren. Familjen Öberg har fritidshus i Ammarnäs sen flera år tillbaka så de hör till hemmapubliken.

 

 

Men festen tog inte slut med kaffe och bullar efter målgången för inne på Ammarnäsgården hade ägare och personal fixat buffé för 300 personer och sen var det prisutdelning kl 18.

Här ser vi Kinna

 

Gunilla

 

Per

 

och Nicklas om jag minns rätt namn.

 

Här poserar en till av Ammarnäsgårdens personal Inger Anna Skum tillsammans med Johan Olsson.

 

Alla frivilliga som ställt upp vid kontrollerna och de som jobbat med spåren och sekretariatet bör ha en stor eloge och inte minst Ammarnäs If som orkar med att ordna Kungsledenrännet år efter år trots att de inte är så många. Om jag minns rätt så var det tolfte året tävlingen genomfördes. I år startade 74 lag med 2 i varje lag, 6 lag hade avbrutit.

LÄNGE LEVE KUNGSLEDENRÄNNET!

 

Det kan tänkas att jag fyller på med fler bilder om jag får tag på några på Mixedsegrarna och damtvåorna åtminstone.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.