Naturbilder .. Storfallet Övre Sandsele.

Idag åkte jag buss till Övre Sandsele och hade tänkt besöka Storfallet men den korta stunden jag hade på mig innan bussen skulle återvända från Ammarnäs räckte inte till för mig att hitta rätta stället där fallet egentligen var. Det är så länge sedan jag var dit så jag mindes inte hur jag skulle hitta dit så jag gick uppströms istället för nedströms från rastplatsen. Nå jag får ta mig dit nån annan dag och planera bättre. Visar i alla fall lite foton från min utflykt

 

Jag hannn inte gå många steg förrän jag upptäckte fina hjortronblommor och blåbärsblommor. Ser bra ut!

 

Och precis efter det så fick jag sällskap av en bergfink som tydligen hade boet i närheten och ville locka mig därifrån, så vi skiljdes som vänner.

 

Stigen gick över ett f.d. kalhygge som var planterat med frodig tallskog och rikligt med småbjörkar. Jag grunnade lite på om någon älgko befann sig där med nån nyfödd kalv, men jag klarade mig då igenom oskadd.

 

Vårfloden hade möblerat om vid rastplatsen.

 

Nase och Stor Sandberget figurerade även här i kulissen.

 

Jag gick som sagt var uppöver älvkanten och trodde fallet var åt det hållet men det här är tydligen älvfåran som går förbi Kolkselavan..

 

Det brusade på rätt bra där också.

 

Det var tydligen där neråt jag skulle ha gått. Men nu hade bussen redan startat från Ammarnäs så det blev en snabbfika vid rastplatsen och sen måste jag gå upp till vägen.

 

Ett underbart väder och grönt och lummigt. Bättre lycka nästa gång.

 

Vid Björkheden bromsade chauffören in för en Järphöna med 8 små kycklingar som var på väg över vägen. Tyvärr hade jag packat ner kameran.

 

 

Jag plockar väl fram en gammal bild på Järphöna.

 

 

Hannen stoltserar med en svart haklapp.

 

Avslutar med en bild från den soliga utflykten. Ha det så bra alla ni som tittat in på bloggen!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.