Naturbilder .. lite bilder från utflykten till Laisviken.

BILDEN OVAN. Berget på bilden heter Bietharbakktie 617 m. ö.h.

När jag gick Luffen upp till Ammarnäs i våras så tänkte jag när jag passerade de här skyltarna, att dit ner ska jag gå och kolla senare nån gång och den gången blev den 24 oktober.

 

Efter att ha följt den här vägen en bit så fanns där en vägbom och upplysning om att det var en privat väg men samtidigt en skylt om Bräskaforsen i samma riktning så jag gick vidare ner mot älven.

 

Man ser inte själva utloppet från Storvindeln men Brännholmen (i mitten)  ligger alldeles nedanför Bräskaforsen.

 

Jag gick vidare över udden och kom fram till en fin lång sandstrand vid Laisviken.

 

 

 

Det syns att vatten, sand och is går hårt åt växtligheten här när vårfloden sätter igång.

 

Den här stubben är värd sitt utrymme i bloggen. Det var ett verkligt konstverk. Den måste ha brunnit nån gång i tiden och sen slipats så här vackert.

 

Det är verkligen inte lätt att beskriva hur fint det var här vid viken. Här måste vara ett fint ställe att sitta på när vårfåglarna kommer. Här möts Laisan och Vindelälven.

 

Jag hade inte så lång tid på mig innan Ammarnäsbussen skulle komma så jag vågade inte fika nere vid den fina stranden. Jag gick vidare och kom förbi några stugor för uthyrning.

 

Jag kom upp mittför vägen som går till Marielund och mot fångstgroparna (dit jag också ska göra en utflykt nån gång). Jag hittade en skön stubbe att sitta och fika på tills bussen kom. Det finns ett område mellan det här vägskälet och Bietharbakktie som ser väldigt intressant ut på Lantmäteriets skuggningskarta på Min karta. Så det vill jag också undersöka ”nån gång”.

 

Jag känner att jag inte gjort den här utflykten rättvisa med dessa bilder men det var verkligen ett fint ställe att besöka och vädret var helt underbart.

Jag återkommer med bilder från fler utflykter som jag gjort den senaste tiden.

Tack för att ni troget väntar och tittar in på bloggen fast det blir sällan numera. Jag skyller litegrann på det fina vädret vi haft i oktober. Jag har mest varit ute så då blir det inte så mycket bloggande.

Ha det bra vi ses och hörs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.