Naturbilder .. Nya – Gamla bilder.

Hej, lägger in några av Robert Lundgrens bilder. Jag hoppas få in information som vi kan tillföra till bilderna till Västerbottens museums arkiv.

 

Helga Emilia Nilsson, g Larsson Vuovosberg. Född 1/10 1906 i Fårträskudden Sorsele död 19/6 1977 i Vuovosberg Sorsele. Hon var fosterdotter hos fam. Paulus Anderssons i Vuovosberg. Hon gifte sig med Anders Sigfrid Larsson, han var också fosterson i Vuovosberg.

Bildkälla Vbm/ Fotograf Robert Lundgren.

 

Är det någon som känner till den här kvinnan? Ännu inga tips på vem kvinnan är.

Vbm/ Fotograf Robert Lundgren

 

Vet ni något om den här bilden, när den är tagen och vart ? Det är Henning Linder Sandsjön, Roger Linders far. Han vill gärna veta om ni har mera upplysningar om fotot. Är det från någon konfirmation och någon kommer ihåg honom? Har fått  svar från sonen Roger. Bilden är tagen 1914-15 då Henning konfirmerades. Han var då ca 13 el 14 år.

Vbm/ Fotograf Robert Lundgren.

 

Skriv gärna kommentarer om ni vet något om personerna eller vill fråga om något.

Vi ses och hörs!

 

5 kommentarer

 1. Roger

  Hej Irene! Tack för att du publicerade bilden på min pappa Henning som du funnit i Vbms arkiv. Jag har nu fått veta att bilden är som du också skriver tagen av Robert Lundgren. Dessutom är det taget under 1914 eller 1915 i samband med en konfirmation. Alltså då Henning var 13-14 år gammal. Han ser allt lite lillgammal ut under stundens allvar……. En fråga till dig Irene. Var i Sorsele hade Robert Lundgren sin fotostudio? / Roger

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hej Roger! Vad trevligt att du fått reda på så mycket om bilden! Jag har inte hört att Robert Lundgren hade någon fotostudio. Jag bollar över den frågan till hans anhöriga om de läser detta. Han tog foton ute i byarna och hade då med sig det skynke du ser som bakgrund, som han då satte upp på lämpligt ställe. Många foton är tagna utomhus eftersom han då kunde utnyttja dagsljuset. I Ammarnäs hade han en mörkrumslåda som han förvarade hos Georg Grundström. I övrigt fraktade han väl med sig det som behövdes.
   Tusen tack för upplysningen om din far!/Irene

 2. Dick

  Hej! Av rena tillfälligheter började jag en kväll att titta på naturbilder från lofoten och neråt, och helt plötsligt befann jag mig på VK och kikade runt på dina fina bilder. Jag blev glatt överraskad när min kära mormor Helga helt plötsligt tittade på mig, många minnen kom där, tack för det.
  Om du vill ha bilden som är ett montage av denna och med morfar Anders i samma ålder skickar jag den gärna. // Dick

  • Irene Grundström (inläggsförfattare)

   Hej Dick! Så roligt att du tittade in på bloggen och hittade din vackra mormor Helga där. Det vore fantastiskt att få ta del av den bilden. Jag kontaktar dig via din mailadress om någon dag. M.v.h. Irene

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.