Ibrahim Baylan, ett stolpskott?

Av , , Bli först att kommentera 12

Vad gör alla politiker som sitter i regeringen, eller inte gör? Det finns alltid kritik mot politiker oavsett regering, men Ibrahim Baylan har han ens kompetens för det han är utsedd till? Mig veterligt kom han från Umeå, eller studerat där och naturligtvis fått hjälp av det parti han nu tillhör. Men hur duglig är han?

Så här beskrivs han och hans uppdrag: ”Ibrahim Baylan, född 15 mars 1972 i Salah nära Mardin i Turkiet, är en svensk politiker för Socialdemokraterna. Han är Sveriges näringsminister sedan 21 januari 2019 i Regeringen Löfven II. Han var energiminister 2014–2019 och samordningsminister 2016–2019 i regeringen Löfven I”.

I förra regeringen var han energiminister och vad åstadkom han där och har han ens någon utbildning som motsvarar vad det handlar om när det gäller energi? Man kan inte sätta in en poet på den posten, visserligen torde han inte vara någon poet men väl någon som har en typ av samhällsutbildning och naturligtvis skolad in i det Socialdemokratiska partiet. Det är hans utbildning. Opassande som energiminister och även nu som näringsminister. Har någon hört från honom det senaste halvåret? Inte jag i alla fall och han lovade se över eltaxorna, vad hände? Det har stigit med åtskilliga procent räknat på totalen

Mer värdelös minister kanske vi får leta efter och nu inom näring? Vad är detta för trams Socialdemokraterna håller på med? De kan inte ens få till en duglig regering ändå ska de sitta vid makten. Damberg likaså, stor i orden men åstadkommer lite, även många andra som upptar platser men åstadkommer ingenting. De svenska regeringsalternativen är i förfall.

Saknar S kunniga personer men ska ändå anspela på regeringsmakten? Det måste till en höjning av kompetensen inom partiet. Det kan även gälla kommuner, landsting liksom riksdag. Vi ligger efter inom nästan allting och bara i jämförelse med våra Nordiska länder. Socialdemokraterna i Danmark, varför går det bättre där och har invandringen skötts kasst av oss svenskar? Någonting är galet och vilken framfart ska Miljöpartiet tillåtas ha? Är Sverige redan däckat?

Man hör ju hur bortkommen Baylan är. Ett rent fiasko.

Från I-land till U-land

Bli först att kommentera

Medioker föreställning

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu åtalas Anna Lindstedt.

– Det har aldrig tidigare i modern tid väckts åtal med brottsrubriceringen egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, säger åklagaren Hans Ihrman.

Bakgrund

Händelsen skedde under dåvarande utrikesminister Margot Wallström som förnekade kännedom om detta. Jag vill inte påstå hon ljuger men undanhåller sanningen. Vanligt bland högst uppsatta tjänstemän dit även dåvarande Wallström kan räknas.

Detta med nuvarande åtal är en soppa, eller såpopera om man så vill. Varför inte ett spel för galleriet. Den nu åtalade kommer med säkerhet frikännas. Allt det som påstås ha hänt till hennes nackdel är dikt och saga för att inte blanda in dåvarande utrikesminister. Hon avgick ju senare också. Den vi nu har är trots allt bra mycket bättre.

Bli först att kommentera

Dyrare leva med MP och vad är energiskatten till för?

Av , , Bli först att kommentera 5

Att vi fått förstärkta skatter med MP som hjälproder till S-regeringen är ingen lögn. Det är främst miljöskatterna jag syftar på. Men till vilken nytta är de egentligen? Tar vi energiskatten försvinner den inte mig veterligt även när elbilen ska ”tankas”. Elbilen ska inte den bidra till att minska utsläppen och vara miljövänlig, lika fullt finns energiskatten på el kvar?

Summerar man hela den här politiken får man skenet av att den är falsk och det är bara ett sätt straffa oss människor för de vi behöver. Bränsleskatten likaså, den kommer inte bort även för den som tankar biologiskt bränsle. Kanske lite mindre, jag har inte tittat så noga. Man blir bara trött kolla i allting som drar ner humöret. Det blir direkt inga positiva vibbar när vi hör de ständiga punktskattehöjningarna och jag frågar mig ännu en gång, till vilken nytta är de?

Miljöpartiet borde svara på frågan.

Skulle ett regeringsskifte ändra i något? Det visade sig under regeringen Reinfeldt att ingenting just i det fallet ändrades i, så varför skulle vi tro det skulle ändras nu om vi byter regering? Den svenska ”maffian” som hunsar med vanligt folk kommer säkert bestå. Huvudsaken man kan bygga och utvidga stadsmiljöerna, ingenting annat är intressant. Hur vi får maten och vad den kommer från är en en tredje fråga. Hur vi i övrigt lever är en fjärdefråga. Likafullt måste resurser och tillväxt komma någonstans ifrån. De som bor nära resursuttagen varifrån de kommer har den lägsta levnadsstandarden och de högsta avgifterna. Något är snett med den svenska politiken.

Är det inte lika bra vi stänger ner Sverige och forslar allt från de sydligare EU-länderna? Strömmen och elen kan vi ge bort och sedan köpa tillbaka dyrt. Sverige är smart, mot alla.

Bli först att kommentera

Skogsbruket styrs utifrån det svenska storkapitalet

Av , , Bli först att kommentera 7

Det är vad som skett omkring det senaste seklet. Värre har det naturligtvis blivit sedan vi fick maskinerna som tuggar ner skogen utan hänsyn till skogsvård. Att det manuella slitet kom bort kan naturligtvis vara en fördel men det har också sina negativa effekter. Tidigare gav det mera manuella skogsjobben (avverkning) arbetstillfällen. Sedan de ”tuggande” maskinerna kom in i bilden blev det naturligtvis olönsamt med det manuella.
Vi ser också vilka problem vi fått bara med älgarna hur de invaderar de enorma kalhyggena som blir och på rekommendation av det svenska storkapitalet som styr skogsbruket. Sedan kommer man och säger vi måste skjuta älgarna, ett problem som man själva skapat och att det sedan tror sig lösa problemet med större avskjutningar oavsett årstid. Det finns en rad problem med det svenska skogsbruket som måste lösas på ett mera hållbart sätt.
Att man sedan tar ned all skog, även lövet skapar enorma problem för djurlivet i övrigt. Den vitryggiga hackspetten är i det närmaste utrotad men som nu förökat sig tack vare man börjat spara mera på lövskogen. En så liten åtgärd kostar inte ens något men gör stor nytta. Den gamla skogen är naturligtvis värdefull ur en annan synpunkt för andra växter, djur och insekter.
Vi kan inte alltid bara se kortsiktigt på allting, låt oss säga planera bara framåt i tiden för 50 år. Här gäller det att vi människor ska ha en bra relation till naturen långt fram i tiden och då kan det kosta lite i reda pengar att minska ner på (kal)-avverkningarna. Det blir en besparing också i plantering (återföryngring) om mindre kalhyggen tillämpas. Främst de stora skogsbolagen (SCA kan nämnas som ett, men även det statligt ägda där Göran Person – en ulv i fårakläder – satt som VD under tidigare år) tar sitt ansvar och tänker mer på naturen att det gynnar både människor och djur. Nu som det är, är bara vinster det intressanta. Hur man sedan ödelägger naturen är ointressant för dessa ”herrar”.

Det är tråkigt att S företräder storkapitalet. Se bara på Västerbottens största städer hur de hanterar den situationen. Moderater och Socialdemokrater är lika goda kålsupare i det fallet. Det är på de premisserna vi fått det Sverige vi nu har där det svenska storkapitalet styr.

Skulle jag säga något mer föredrar jag Löfven framför exempelvis en som Göran Person.

Det skulle behövas en revidering av olika myndigheter (även länsstyrelser) i vårt land. Har människorna där blivit förslöade och rena sömngångarna?

Bli först att kommentera

Allting handlar bara om pengar

Av , , Bli först att kommentera 7

Travhästen Propulsion uppges vara nervsnittad i Amerika innan den kom till Sverige. Det räknas till en form av doping här, men inte i Amerika. Då man gör detta ingrepp är för att hästen inte ska känna smärta och därmed tappa sina naturliga begränsningar. En form av djurplågeri. Det är mycket dåligt att allting ska handla om pengar och man även använder djuren som inkomstkälla på ett ohederligt och även plågsamt sätt för djuret.

Inom EU har det här varit vanligt en längre tid att man manipulerar djur. Kan vara för att få ut mer kött, eller att de ska mjölka mera. Antibiotika används flitigt också och inte bara djuren tar skada utan även vi människor som sedan får i oss de djuren producerat. Sedan vi gick med i EU kanske det blev början till vårt förfall. Vi har tappat mycket av vår bättre svenska produktion (bättre kvalitet) till förmån för billigar men sämre kvalitet.

Nu ska vi också vara med och ”rädda” våra sydliga länder med rena bidrag som EU lånar upp omkring 9000 miljarder. Italiens statsskuld har aldrig blivit ifrågasatt att de måste komma ner i normala nivåer. Nu är den skyhög, trots detta tilldelas de OS och det är med lånade pengar. Ska vi också (Sverige) vara med och betala i detta? Spanien har också dåliga förutsättningar som behöver bidrag, även Frankrike. Tyskland vägrar skära ner i bilindustrin, istället tillskjuter tyska staten miljarder för att få den på fötter. Det är galet alltihop. Europa skulle må bättre utan Tysklands industrier.

Har vi inte lärt oss en läxa nu? Verkar inte så, allting ska fortsätta som vanligt. Hög produktion, rök och smuts. Jakten på kapital tar nog död på oss förr eller senare.

Sport och idrott kan vi även inkludera i en härva av mygel som går ut på att komma åt kapital. En maffia här också liksom inom det politiska EU.

I skolan fanns på schemat något tidigare som hette ”lek och idrott”, den tanken finns inte längre. Allting ska till oproportionerliga former. Ingen mår bra av det. Det har blivit det motsatta. Varför har vi doping exempelvis? Det räcker inte längre prestera på naturliga former, det måste till extraordinärt.

Bli först att kommentera

”Afroamerikaner” mer utsatta för polisvåld

Av , , Bli först att kommentera 2

Visst kan jag hålla med om det om afroamerikaner menas de mörkhyade och även det som bodde i det vilda Afrika vi tidigare benämnde ”negrer”. Jag har inte riktigt fått något helhetsgrepp på benämningen av den färgade befolkningen, vill säga det som går från mörkbrunt till nästan svart i hudfärg. I Amerika och även Sverige benämns alla färgade (mörkhyade) som ”svarta” vilket jag tycker är fel.

Men visst är det fel av polisen när vi nästan jämt får höra om övergrepp på den färgade befolkningen (mörka i hudfärg) av polis och myndigheter som har ansvar för polisen. Det händer alltför ofta och har inte blivit ett dugg bättre. Det Donald Trump borde göra för att få slut på kravallerna är att gå ut i ett tal och fördöma polisvåldet mot färgade personer. Han verkar vilja visa att han tillhör den kristna högern vilket är fan själv. De diskriminerar människor, är det likadant i Sverige med den kristna rörelsen som vill visa framfötterna? Då vill då jag inte ha med dessa att göra trots de pratar fint. Amerika kan aldrig bli kvitt sina fördomar så länge de försvarar den kristna högern inklusive Israel och den kristna högern där. Det är lika vedervärdigt för att inte säga rent uråldrigt och stenåldersmässigt.

Bli först att kommentera

USA börjar bli lika som Sverige

Av , , Bli först att kommentera 11

Det har uppstått tumult och demonstrationer i USA efter polismordet. Samma sak hände Sverige för något år eller mer när man sköt en oskyldig med downs syndrom. Blev det några upplopp och proster här? Inte ett förbannade dugg, man knep igen som fan. Våldet i städerna vi haft nu i flera år, även bilbränder och som härjat i Umeå tystar man ner för att inte visa hur begränsade man är.

Det är lite skillnad i ett land med 328 miljoner invånare knappa 11 miljoner. Skulle Amerika ha samma våldsspiral inklusive bilbränder som Sverige haft skulle det varit i det närmaste helt ödelagt. Från Ryssland och den sidan av världen får vi inget veta alls och det kanske många i ledande svensk ställning tror att där är det bättre. Om inte annat härjade Telia där och köpte sig en ställning för att tjäna pengar. Blackmail.

I det här lilla landet (relativt få invånare) är vi vana köra händerna i byxfickorna och låta oss tystas ned. När man pratar om LAS, eller förändringar i den är det värre än döden t o m värre än coronan.

Sverige ett land bestående av mesar som vill bli matade på andras bekostnad.

Sverige hittills 4500 döda i corona. Skulle USA haft samma dödlighet i förhållande till invånarantal skulle antalet varit 150 000. Kläm på den alla mesar.

Bli först att kommentera

Trump beordrat lämna WHO

Av , , Bli först att kommentera 8

På sätt och vis kan jag tycka det är riktigt. De är många som gnäller på USA (även jag ibland) men ser vi till vad de gjort för oss i Europa har vi inte haft det som idag. Varför ska de betala i något som inte ger skydd eller kan hantera en epidemi? USA är också största bidragsgivare med 15 %.

Amerikanarna kanske inte har fri sjukvård som oss, eller låga avgifter, men de har experter och resurser själva och de behöver inte betala stora summor till WHO (för att hjälpa andra) för att skaffa lika bra skydd själva, eller ännu bättre. Det har otroliga experter som vi inte är i närheten av. Det har säkert inte samma låga effektivitet som vi i Sverige har i förhållande till löner. Visst kan amerikanska experter ha högre löner och ersättningar med de får också någonting uträttat. Sverige är bara en flugskit med otroligt många där inte mycket uträttas.

Jag tror på trätjära lika mycket som vad Sveriges experter tar fram. De vet ju ingenting.

Utan deras handel också står vi oss slätt. Är det inte så det låter?

Bli först att kommentera

Andra länder klarar krisen, men inte Sverige?

Av , , 1 kommentar 7

Det ser så ut i alla fall när det gäller flyget och Sveriges spjutspets SAS. Nu klagar man bittert, igen hur illa det är med allt stillastående flyg. Staten har redan hjälpt dessa med räddningspengar, ett antal miljarder, nu behöver det tillskjuta ännu mer om de tänker överleva.

Samtidigt fick vi veta att om tio år skulle allting drivas med batterier, även flyget, i vilket fall inte fossildrift. Har det ändrats nu eftersom man så snabbt som möjligt vill få igång både flyg och allt annat igen?

Miljöpartiet som stod i spetsen för detta scenario där S nu regerat (med stöd) skulle förändra inte bara Sveriges förhållanden utan i det närmaste världens, var allt detta bara luftslott de byggde? Det får en lätt att tro detta nu då vi ser de vill ha en återgång till det gamla och vanliga som vi alltid haft för att driva landet och vår ekonomi världen över. Det är ju de flesta partier i Sverige som nappat på det här med ”omställning” utom något eller några undantag.

Vi ser nu hur totalt misslyckat det skulle blivit om vi tänker oss hur det nu ser ut och kan jämföra nu när vi fick epidemien och blev snabbt tvingade till olika åtgärder. Det går inte bara strypa allting och fortfarande tro ekonomin ska rulla på som vanligt. Ska vi ändra i något måste även det andra följa med. Det saknas verkligen konsekvens och analys hur de hade tänkt sig.

Visst skulle vi kunna ”ställa om” om alla vore beredda offra något, men då ska inte EU komma med ett nytt räddningspaket (en återställare) på 8000 miljarder som även Sverige sedan ska vara med och betala i. Är vi inne i en världslig konkurs? Något kommer att hända om vi inte nu är vaksamma på vad vi ger oss in i. För mig får de gärna avskeda alla onödiga som har olika onödiga tjänster. Det är ju det saken gäller, att ekonomin ska rulla på som om ingenting hänt. Låna, låna, låna…

Ett i det närmaste koldioxfritt samhälle går knappast få när vi inte har förmåga ställa om våra mänsklga hjärnor. Vi kan inte både äta av kakan och ha den kvar.

Luftslott eller luftskepp, vilket scenario hade ”de” tänkt sig?

Ser vi till epidemien kan vi undra vad vi utbildar alla till, de som mer ska ha övergripande uppgifter. Är det för att spekulera, visa sig på styva linan, föra statistiker, matematiska formler och modeller osv, samtidigt som människor dör? Hittills har ingenting stämt, vad får oss att tro det ska göra det längre framåt i tiden – under överskådlig tid?

Jag blir så trött av allt ”svamlande” att jag undviker det. Det är döda vi pratar om, inte hur vi bygger formler och matematikmodeller. Har man tappat förståndet eller saknar man verklighetsförankring? Det är sjukt på många sätt det som sker.

Hur skulle det se ut vid ett krig, samma oreda? Främst Norge och Finland verkar kunna hantera situationen bättre, även Danmark. Vad kan detta bero på? Kan det vara för att de varit med om ett krig, där Sverige i motsats släppte igom tyskarna och gled undan kriget? I o f sig kunde många räddas från våra nordiska grannländer. Lite plåster på såren kanske vi ändå ska ha. Men likafullt ligger vi nu nästan efter i allting. Varför? Har över 200 års fred gjort oss viljelösa och till mentala sopor?

Snart närmar vi oss 5000 döda, för några dagar sedan var det 4000.

Vilken ”tillväxt” ska betala igen 10 000 miljarder? Är det större volymer eller kapaciteter på batterierna? Snarare borde vi lägga mer energi på hur vi laddar våra egna batterier. Genom lån som ändå vanligtvis ska betalas igen någon gång???

1 kommentar

Tjära din båt, slipp corona?

Av , , Bli först att kommentera 10

Det är naturligtvis bara spekulationer, men äkta trätjära är starkt. Jag har varit med om när jag tjärat träbåten (tidigare) har ansiktet hettat och inandningen påverkats – slemhinnorna påverkats. Äkta trätjära som vi vet skyddar mot skadlig påverkan av båten. Det kan vara både alger och röta.

Om det skulle skydda mot corona är naturligtvis bara spekulationer och kanske inte något bättre argument än vad Trump kom med. Först spruta in i lungorna desinfektionsmedel (kan vara direkt dödligt) och sedan att han tar malariamedicin mot corona vilket troligt är närmast ofarligt, men om det skyddar?

Bli först att kommentera