Pararellsamhällen där klaner styr (uppdat)

Av , , Bli först att kommentera 6

En journalist på svt har granskat det här med klansamhällen. Ett bostadsområde i Göteborg är speciellt utsatt där man infört egna regler och blivit ett s k pararellsamhälle. En viss släkt kan ha inflytande och de som föds, föds också in i klansamhället. Narkotikahandel är inte heller ovanligt, liksom andra olagligheter för att tillskansa sig pengar. Polisen står handfallna och vågar knappt göra något när de hotas. Det har gått överstyr i vissa områden i Sverige när invandrande människor har tagit makten, har egna regler som de syr efter. Tycker man detta är bra den som tycker att det inte finns problem med invandring?
Nya Moderaterna med Reinfeldt i spetsen förstärkte detta och ansåg norrlänningar som lata och levde på bidrag. Problemen med klansamhällena som vuxit fram (under lång tid med olika regeringar, även S, eller inte minst) har man inte gjort något åt, man har enkelt helt varit rädda stöta sig med dessa. Kanske förlorade röster för de mest invandringsvänliga partierna såsom C och Mp, men även V.
Går vi långt bakåt i tiden var det normalt söka jobb själv där jobb fanns. Idag ska det vara serverat allting. Stora organisationer med människor som omsätter miljarder där vi kunde använda pengarna till annat, nyttigt. Tar vi utvandringen från Sverige till Amerika fick man själv bygga upp sina liv. En gratis jordplätt eller annat man kunde sätta bo i. Det svenska regelsystemet med invandrings- och flyktingpolitik har helt spårat ur. Ansvaret vilar inte längre på den enskilde, det skjuts över på någon myndighet som ska ordna allt för den enskilde eller dess familj. Vi rår själva för hur vi fått det. Den lite äldre invandringspolitiken, när Sverige hade sina industrier vi kunde placera människor i som kom från andra länder går inte jämföra. Idag bjuder vi ut landet istället och låter det raseras.

Beställningsmord kan också vara med i inslagen (eller vanligt), speciellt där knarkhandeln florerar. Tycker vi det är bra? Då måste framförallt våra politiker vara hjärndöda.

Det finns naturligtvis problem i de ”svenska samhället” som också ingår i det system som utvecklats som bidrar till förfall.

Pengaslöseriet hjälper inte någon, Tvärtom.

 

Uppdaterat

Beträffande ”volymmål” på invandring/flyktingpolitik tycker jag det låter dumt. Är det dl, L eller hektoliter vi pratar om? Använder man ”volymer” kommer själva människan bort och oavsett vilka människor det gäller anser jag själva ordet eller antalet på människor får det att framstå som produkter. Detta är ju vedervärdigt. Vi tar emot så många vi kan därmed jämt. Finns förutsättningar ta emot 100 000 mer eller mindre antal ska vi göra det. Men ett är klart, det svenska samhället, dess grunder och normer måste bibehållas.

Bli först att kommentera

Häxjakten en mörk historia med kristna inslag

Av , , Bli först att kommentera 4

Häxjakten som förekom är en mörk historia och som drabbade kvinnor. Jag är inte insatt i den kristna läran och om jag säger över tid, men visst var det hemskt där skrifterna i bibeln utpekade kvinnor till häxor eller drivna av djävulen och där det uttryckligen stod det måste dödas. Puritanerna och även till övriga kristna spred sig detta med häxjakten på kvinnor.

Detta är något som skämmer den kristna tron och är vedervärdigt. Hur kan man kalla sig kristen och önska livet ur människor/kvinnor som utan några som helst bevis bragtes om livet – mördades?

Vem skrev detta i bibeln och uppmanade till dödande och här främst av kvinnor? Är den kristna tron fortfarande inte renad från den gamla synen på människor, att bestraffning ska ske om eller när uppsatta normer som skrivits för 2000 år sedan eller längre inte uppfylls? Har tiden fortfarande stått stilla för delar av de kristna samfunden?

Om jag rätt erinrar mig skulle det här avsnitten om dödande av kvinnor som ingick i häxjakten vara tagna ur Moseboken. Man blir minst sagt förundrad.

Bli först att kommentera

Grafenet nu utvecklat – framtiden står för dörren

Av , , Bli först att kommentera 4

Det började för 10 år sedan när några (2 st) fick nobelpriset. Det har nu börjat utvecklas på riktigt med sina fantastiska egenskaper. Vill säga vanlig blyerts som sägs finnas hur mycket som helst av i jordskorpan och till det ofarligt. Dagens bilbatterier (för drivning) är redan föråldrade – tunga och klumpiga – och grafenet har också en otrolig ledningsförmåga. Det kommer att användas till mycket och kan blandas i både asfalt, plast m m och byggnadsmaterial. I mikroskopiska flak är det hårdare än diamant och 200 gånger starkare än stål

Ett företag i Sundsval (vad häftigt, Norrland) håller nu på utveckla detta. Detta kommer revolutionera världen om bara några år. Nåväl. sisådär 10 år då har vi det allmänt på marknaden. Detta kan också bli ett stort lyft för vår landsända och dra med sig arbeten som vi så väl behöver.

Jag minns att jag skrev om det här för 10 år sedan när det upptäcktes och var vaddigt optimistisk då, nu är mina besanningar verklighet. Jag är jätteglad för upptäckten som kommer förändra både vår vardag och mycket annat till det bättre. En giftfri miljö, plus att materialet vi kommer användas till mycket dessutom är mycket bättre än det vi nu har.

Optimism måste vi ha. Framtiden kan se väldigt ljus ut trots allt.

Tänk en vanlig förbränningsmotor byggd med tillskott av grafen vilken uthållighet den skulle ha med mininamal friktion. Det skulle kräva betydligt mindre energi för drivning. Lite miljövänlig etanol eller annat fossilfritt bränsle kunde man komma långt på.

Elbilen får också i o m det här en betydligt ljusare framtid.

We haven´t seen nothing yet

Bli först att kommentera

Facken kaxiga

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu ser vi vad staten själva går för när det gäller anställningstrygghet. SAS varslar 560. Ekonomi går före trygghet för det anställda. Var tog den svenska modellen vägen här? Jag har sagt det tidigare och jag säger det nu igen, så länge det finns pengar, vill säga man (företag) kan ta ut avgifter som motsvarar löner då rullar allt på som vanligt. Men när det krisar då måste endera stöd till, eller också direkt nedläggelse.
Går anställdas trygghet före vad ett företag kan prestera? SAS piloter har strejkat mer än en gång och pressat företaget, nu står man här utan jobb, är detta bättre kan vi fråga. Om det är hela sanningen kanske det inte är, men varför är vissa fack starkare än andra och man gör direkt skillnad mellan människor.
Konkurrensen om flyget hårdnar och har varit på gång länge och nu hårdnar det rejält. Kina gick in och stödde Norwegian. I slutänden får vi nog inte så många bolag som nu. SAS överlevnad kan också bli ifrågasatt i slutänden, trots den svenska modellen, eller snarare tack vare den. Maud Olofssons kommentar om att pengar växer inte på träd kan komma väl till pass, trots hon gjorde mycket jävelskap som dessutom drabbade Norrland vilket hon själv kom ifrån.

Mycket kan vara bra i Sverige, men vi måste även se det som är mindra bra.

Eneroth infrastrukturminister, har han lärt upp sig snart? Hur lång skolning behöver han liksom flera i hans gäng. Många ministrar kan vi undra hur lämpliga de är för de jobb de utsetts till. Ibland skulle man tro det är handplockade ur ett hönshus. När golar tuppen (statsministern) 3 gånger och förvarnar om allt är kört? Vem blir förrädaren?

Det parti jag står för, Körvpartiet, förordar gratis körv åt alla.

De dú!

Bli först att kommentera

Knarket och knarkhandeln, har också det göra med ökad invandring?

Av , , Bli först att kommentera 13

Det är stora problem i våra städer och oftast hör det ihop med droger och knark. Även till mindre ställen har det spritt sig, det som vi aldrig tidigare upplevt. Varifrån kommer det mesta av knarket ursprungligen, inte från Sverige i alla fall. Men till Sverige kommer det på något vis och här är stora pengar i omlopp. Det gäller givetvis de flesta länder. Här också har vi de flesta morden i samband med detta. Knark och droger torde alltid funnits fast inte i den skala vi nu ser. Internet har också gjort det lätt handla drogrelaterade preparat. Även då ihopsatta och direkt dödliga. Utan tvekan ett stort samhällsproblem som inte går att underskatta. Och inte har det blivit bättre när vi har människor som utan närmare kontroller kan leva av detta och bedriva handel.
Jag är definitivt emot legalisering av droger som går under beteckningen knark. Även mildare som marijuana. Det är vanebildande och har man en gång börjat är det svårt ta sig ur. Det är starkt beroendeframkallande och för att ens försöka sig på en avvänjning tar första steget 6 månader. Det förstör människan helt och hållet och det vet givetvis främst dessa langare som tillhandahåller det. Du blir en slav under drogen.

Insikt är bättre än straff. Langare ska ha hårda straff. Bort med skiten från gatorna och hela samhället.

Bli först att kommentera

Det nordiska folket

Av , , Bli först att kommentera 15

Visst är vi ett speciellt folkslag vi som ursprungligen kommer från något nordiskt land. Går vi långt tillbaka i tiden var vikingarna ursprungsfolket och mycket väl utvecklade under den tiden. Sjöfararkonsten och skeppen deras håller väl måttet än i dag. Att de kunde vara krigare och plundrare var också något i deras inslag, liksom att det fanns fredliga individer som hade både får, kor, getter och hästar. Frågan vi ändå kan ställa om de var mer barbariska än hur det nu ser ut? Alla krigen, både stora och små, olika konflikter där människor drivs på flykt eller direkt avrättas. Vikingarna var brutala, javisst, men inte värre än vad idag sker.

Ändå säger Peter Eriksson (bl a) att vi måste hjälpa folken, 80 miljoner flyktingar finns i världen. Hur ska vi (Sverige) ha möjlighet hjälpa 80 miljoner som är på flykt? Detta är ju en omöjlighet och hjälper vi ändå några få i jämförelse med 80 miljoner kan det redan vara de som har det bäst. Varför följer de inte den svenska lagen, ordning och reda har spårat ur. Förmodligen finns det de som gör detta, javisst. Men det övervägande har blivit att hit (Sverige) kan man komma och utan att anstränga sig ska man ha det som den genomsnittlige svensken. Pengarna flödar i statskassan och de tror det kommer från duvhöken, eller något fenomen som bara finns i Sverige.

Det vi menar med arbetare, i alla fall grunden som var med hårt slit vet de inte vad det är. De vill inte ha såna jobb som är ansträngande, helst ska det vara med lågt tempo där man nästan kan bara dra benen efter sig. Eller få en gratis utbildning där man sedan med lite tur kan hamna på svenska konsulatet och styra andra svenska nordbor. Vi rår själva för hur det kan se ut på vissa platser. Kaos, mord, rån, ligister och oroshärdar som vi inte får stopp på längre.
Lagens långa arm biter inte på alla, bara fogliga svenskar – infödda eller inte – så ser det ut. Och vad kostar alltsammans, alla resurser som måste sättas in. Visst kunde vi använda pengarna bättre? Men kungariket Sverige där ska ALLA på ett kick bli välmående. Att det förekommer orättvisor i övrigt också kan vara en annan sak.

Jag hoppas att Miljöpartiet blir överkörda vad det gäller invandringspolitiken. Har vi inte haft nog bekymmer med denna? Sverige måste få ordning och reda. Men då man uttrycker detta hör man väl till rasisterna? Det har blivit straffbart värna om sitt eget land.

Bli först att kommentera

Inte värre än nazisterna

Av , , Bli först att kommentera 20

Så ser det ut Sveriges havererade invandringspolitik. Wilma är en som brutalt mördats och styckats av en invandrare, likt många andra vi tagit in i landet som bara för ond bråd död med sig. Tillika har vi en havererad energipolitik. Nätet från norr klarar inte av elöverföringen till södra Sverige, likt förbannat bygger vi vindkraftparker också. Detta är orimligt.

Miljömupparna med Isabella Lövin i spetsen har skrämt upp svenska folket och säger vi dör med fortsatt kärnkraft. Hittills har inte en enda svensk person dött av kärnkraften. Coronan däremot kniper hon käft om som är det stora problemet. Bygg ett nytt rejält kärnkraftverk på en strategisk plats någonstans i södra Sverige som ser till att den delen av Sverige är säkerställd med el. Håll inte på lägg pengar på ett nät som aldrig blir klart om det ens kommer funka. Detta är vansinne. Miljöpartiet borde kasta in handduken för allas vår räddning. Fortsätter det som hittills tar de död på oss alla. Nog med dumheter nu Isabella Lövin, Peter Eriksson och alla andra fekalier i detta sanslösa parti. är det rent av förrädare och borde buras in för landets säkerhet? Rimligen, Sverige har blivit farligt på många vis med detta oansvariga parti.

Norrland har el så det räcker, säkerställ södra Sverige med ett kraftfullt kärnkraftverk. Sätt in nytt folk som kan hantera situationen.

Bli först att kommentera

Vindkraften bortkastade pengar?

Av , , Bli först att kommentera 12

Javisst kan man finna det på det viset då man måste elda oljekraftverk mitt i sommaren p g a att vindkraften står stilla. Är det bara en fix idé med förnybara energikällor, både till fordon och för elförsörjning? Jag menar då också med den teknik som nu finns och förlitat oss på, eller främst Miljöpartiet. Med koldioxidfritt och det som är absolut överlägset allt annat, inklusive vattenkraften är kärnkraften. För Norrlands del har vi nu överskott på el från vattenkraften, men säger att ledningsnätet är underdimensionerat för att skicka överskottsströmmen söderut. Räknar jag rätt har man nu redan hållit på i ca: 10 år med att stärka nätet och fortfarande är det för klent. Samtidigt höjs nätavgifterna och man undrar vad de håller på med.
Miljömålet som främst MP och S satt upp tror jag redan körts i sank. Det kommer bli katastrofala följder med den planering som nu görs och om den helt genomförs. Vi måste in med kunniga och framsynta människor när det gäller miljö- och klimatpolitiken. Inte dagdrömmare.

Svenska kraftnät vilka styrs de av, är det nte nuvarande regering med Miljöpartiets inriktning? Vi är inne på en farlig väg när hela landet riskerar slås ut. Än laddar inte alla sina elfordon, hur blir det då? Då menar MP man ska använda strömmen på olika tider. Detta måste vara det yttersta av dagdrömmeri. Hur fan skulle det se ut?

S tar stora risker om de fortsätter åtlyda MP. Vad har hänt med Sveriges största arbetarparti? Värnar de om fjantar numera och glömt arbetarna? Varifrån hade de tänkt få sina röster?

Jag får hoppas jag har fel. Är det sant kommer Sverige hamna rejält i bakvattnet. Vi är redan på väg. Övriga Nordiska länder vill inte befatta sig med oss. Vad beror detta på?

Gör om hela detta spektakel med milöjöavgifter, energiskatter och elköpsrätter. Vi här i norr har ström i överflöd, varför ska vi just straffas för det då? Det borde vara trvärtom, här skulle det vara billigast i landet. Det är åt fanders hela detta system. Kan detta bero på ett havererat socialistskt system?

Bli först att kommentera

F d Kommunisteuropa, inget att stå efter

Av , , Bli först att kommentera 7

Det är ju lika illa med socialismen när den tar överhand som allt annat när det utvecklas till diktaturer.

Att vår överlevnad till största delen kommer från produktionen och därmed vad jordens resurser har att ge är naturligtvis sant. Sedan hur det fördelas och sköts kan variera. Att handel är avgörande för vår överlevnad så som det nu är uppbyggt torde också vara sant. Visst har vi hamnat i ett dilemma härigenom på så vis att vi ständigt måste göra uttag från de resurser som är bundna till vår planet. Många tycker det är en struntsak och förbiser detta, medan andra inser att vi inte kan fortsätta på inslagen linje.

Här kan konflikter uppstå på det rent politiska planet vad man säger sig vilja stå för. Den ene anklagar den andre, endera för att tillhöra socialism/kommunism till anklagelsen om kapitalism och höger. Jag tror det är svårt urskilja vem som egentligen har rätt. En sak kan vi vara överens om, utan arbeten och produktion eller i omvänd ordning kan vi inte bygga upp våra samhällen som vi hittills gjort och då menat med den s k ”välfärden”. Vi ser hur länder halkat efter som inte har några direkta direktiv eller inte uppnått de regler som krävs för att också hänga med i utvecklingen. Här kan både religioner och politisk inriktning sätta käppar i hjulet för vad vi menar med utveckling och ett utvecklat samhälle..

Sedan om vi, det mera utvecklade länderna måste begränsa oss kan också vara en del i sanningen.

Bli först att kommentera

”Högern”, Ann Linde och Arlanda

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu börjar jag bli riktigt trött på ”högern”. Ett uttalande från Ann Linde (utrikesminister) i en intervju med ett tyskt media försvarade hon Sveriges strategi mot coronan. Visst har vi haft otroligt många dödsfall i förhållande till folkmängd, men kan det inte också till viss del bero på tidigare omständigheter? Den stora privatiseringsvågen som dåvarande regering med Reinfeldt i spetsen genomförde. Tyvärr så sitter några av dessa partier med i nuvarande regering, eller har ett samarbete och måste vända sina kappor så det passar vinddraget.
Jag tycker Ann Linde är en bra minister då får givetvis andra tycka vad de vill. Kristersson tycker jag bara gör ett ynkligt intryck när han kritiserar det mesta. Samtidigt går Sverigedemokraterna i hans följe och KU anmäler Linde för hennes agerande som följd av den tyska intervjun. Nog med högerspöken.

De har också fått igenom i riksdagen att Arlanda ska byggas ut och ”högern” jublar, i o f sig gör väl vissa höger-sossar det också. Det är inte så att jag anser flyget är oviktigt, tvärtom men hur är det med de minskade utsläppen (även andra orsaker, stress och trängsel) som de flesta varit inne på? Det finns också en annan aspekt i det hela och där kostnaden. Stockholm är det navet i Sveriges utveckling, ja då ska vi inte förundras över att dear avl övriga landet läggs ner. Det är så vi får se vad utbyggnaden går ut på och ta också kostnaden in i dessa beräkningar. Övriga delar av landet ska vara med och bidra men får ingenting tillbaka i gengäld. Jag tycker det är dåligt om utbyggnaden genomförs i detta skede. Vänta med den tills vi vet bättre i allting. Vi kan inte låta ”högern” driva igenom sina ideologiska meningar bara för att de vill sätta sig på tvären och Kristersson är sur och besviken att inte han får styra landet. Nu gör han allt för att sätta käppar i hjulet för den här regeringen. Återigen en ”Ulf” i fårakläder. (F uttalas som V enligt gammal svensk skrift)

Bara för att Sveridemokraterna inte åstadkommer något vettigt, måste de slå käppar i hjulet åt andra för det? För mig är ”högern” inkl SD dåliga alternativ och varför inte KD också? Främst syftar jag då på riksdag.

Se också hur åtråvärt det nu är för alla ”stadsbor” komma ut i det ”fria”. Här har det blivit en riktig boom medan nöjesmaskinerna i städerna står stilla. Ingenting ont som inte har något gott med sig. Tråkigt men sant.

Dags ändra livstil. No more rightwing politic.

Bli först att kommentera