Öh, men jag undrar…

Av , , 2 kommentarer 1

…nu de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga som senare träder i kraft är väl ingen utgift för staten. Generellt likaså sänkta arbetsgivaravgifter om så vore fallet.

Detta måste istället bli mindre intäkter till statskassan, men inte några utgifter. Har jag rätt förstått?

 

2 kommentarer

Norrlands skogar uppköpta av ”utbölingar”

Av , , Bli först att kommentera 6

Det finns stora skogsägare och samtidigt företagare inom andra brancher och som inte ens är bosatta här som köper upp stora skogsmarker och fastigheter. Det är väl ingenting som är otillåtet i sig, men en aning konstigt ändå.
Just denna process ökade med Regeringen Reinfeldt och inte minst med centern i spetsen. Det skulle vara gruvdrift överallt, marken skulle exploateras för den som ville. Det skulle vara lättare inom det området för spekulation och företagssamhet. Likadant med skogen och/eller skogsfastigheter. Vi minns hur de kalaverkat områden som de sedan gav fasen i. De lämnades bara utan åtgärder för skogsvård eller en återplantering.

Där man bor eller har företaget dit åker också skattintäkterna. Inte undra på att vi utarmas på våra naturtillgångar.

Den gamla tidens avverkningar var bättre på så vis att de gav arbeten åt ortsbefolkningen och därmed skatteintäkter. Nackdelen var det tunga slitet som nu en maskin klarar.

Vad blev det av alla gruvor som skulle ge det stora lyftet? Några har Länsstytrelsen/skattebetalarna fått kosta på saneringen av sedan de blev tvärt slut. Andra kom inte ens i gång men borde kostat åtskilligt i utgifter.

Bli först att kommentera

Judarnas konung och Trump

Av , , Bli först att kommentera 6

Det är väl ingen som undgått Donald Trumps inställning till Israel. Det första han gjorde som nyvald president var att göra Jerusalem till huvudstad. Han kysste också muren och på huvudet bar han en så kallad kippa. Han kallar sig kristen, men betalar ingen skatt, jo 780 $ på 4 år. Det enda han gjort är avdrag för förluster. Sjukvården vill han absolut inte den ska vara en gnutta lik den vi i Sverige har. Kan man inte själv betala sina sjukvårdskostnader anser han och många andra rika amerikaner man är en fattig socialist. Han börjar mer och mer likna MacCarthy, han som tog livet av oskyldiga som utpekades som farliga kommunister. Detta vara bara nys och påhittat av en sinnesförvirrad president. Trump verkar gå i liknande spår.

Vem tjänar kapitalet, Gud (en sån Gud vill inte jag ha) eller djävulen?

Hur har Trump råd med sin sjukvård, när han inte deklarerar några inkomster?

Bli först att kommentera

Penningmarknaden, styrs den av Satan eller Gud?

Av , , Bli först att kommentera 6

Jag vet inte om alla undrar över det, men något måste vara konstigt här i världen då vi ser alla katastrofer. Inte de naturliga, jordbävningar, vulkanutbrott och tsunamis. Det är geologiska fenomen och helt naturliga. Men det vi människa åsamkar, är detta nödvändigt försvarbart allt vi ställer till med.

Vilka har styrt Sverige under den längsta senaste tiden om inte Wallenbergarna tillsammans med Socialdemokraterna. Det har varit ett framgångsrikt recept som gynnat både kapital och arbetare det kan vi inte komma ifrån. Det är på det viset Sveriges välstånd byggts upp. Kungen och kungahuset är också accepterat och nog får vi säga att Sveriges största kapitalist Wallenbergarna – har varit, nu är det väl mera internetbaserade företag som tagit över den rollen. Se bara på svenska Spotify som exempel, eller  varför inte Klarna? – som legat kungahuset nära. Om vi går så långt tillbaka som innan ryska revolutionen (1917) och Ryssland styrdes under tsaren var Sverige ett inbjudande land med kungahuset i spetsen ha nära kontakter med tsarfamiljen. Även fanns svenskar som byggde upp sina kapital i Ryssland med hjälp av dåvarande oljeupptag och handel. Detta tog ett snabbt slut sedan när Lenin tagit makten och den ryska revolutionen var ett faktum. Men blev landet egentligen bättre?

Det är naturligtvuis en pågående kamp och om jag tillägger om kapitalet. Den svenska modellen har ändå varit framgångsrik som den fungerat med tillägget här också, fram tills nu. Nu är sån oordning (ett uttryck jag använder) i världen. Där man utvinner rikedomar ur jorden som också fattiga människor ska tillgodose oss med. Vi, de ”rika” länderna gottar oss allting. Mobiler, elbilar och allt annat som människor dör av p g a slitet och det enormt dåliga förhållanden de har. Är detta rättvist och vem styr i det – Satan eller Gud? Den onde eller den gode?

Vart är vi på väg?

amazon är det ont eller gott?

Bli först att kommentera

Vad händer om SD kommer i regeringsställning?

Av , , 1 kommentar 5

Ja vad händer då, kommer det byggas fångläger runt skogarna här i norr. Med elstängsel – starkström där man blir fastbränd och kolnad – runt om och sedan får kvarlevorna gå till korpar och kråkor. Då har ju fåglarna också mat. Man kunde tänka sig delar av de typer som nu är med och styr Sverige, både nationellt och lokalt, rena utresningar, det skulle vara perfekt. Landet skulle bli ekonomiskt starkare med en ledning som tar itu med saker och ting.

Men detta var ju bara en dröm…

1 kommentar

”Motorstopp” på en elbil?

Av , , Bli först att kommentera 8

Jag vet inte hur lång slitstyrka och vilken driftsäkerhet en elbil har och den är ju relativt ny på marknaden och närmast obeprövad. I reklamen är den fantastisk liksom allting som vissas i reklamen. Om verkligheten vore så enkel vore det inga problem.

Men hur går en eventuell bogsering till av en elbil vid händelse av haveri eller el-motorstopp? Det visar sig inte bara kasta ut en bogserlina och dra el-ländet till närmaste verkstad om det finns någon. Här kan vi läsa lite om bogsering av elbil.

Elbilar och även hybrider är ganska komplicerade skapelser och jag vet inte hur de fungerar. Jag är van med de gamla hederliga som även längre tillbaka man kunde delvis reparera själv. Vanliga bromsar där hjulen rullade fritt utan det komplicerade vi idag har med laddning vid bromsning. Det står att det finns risk för överhettning vid en bogsering om man drar fordonet efter väg.

Men givetvis den som har råd (och de verkar alla ha enligt den budget som presenterades nyligen man utgår från att alla har inkomster på minst 37 000/mån (?) behöver man inte tänka på såna småsaker som köpa en bil, en elbil för 600 000 och sedan hur man eventuellt skulle frakta den till en verkstad om den råkar stanna. Tesla uppger att försäljningen går dåligt p g a det höga priset. Teslas chef Elon Musk uppger dock att om ca: 3 år kommer priset sjunka, då har produktionen kommit in i en annan fas och man kan börja tillverka på billigare sätt. Han säger priset kan vara nere på ca: 220 000 då. Om vi det ska tro?

Hur det blir med detta och allt annat som vi är inne i återstår att se. Coronan verkar tagit fart igen och budgeten som lades på 105 miljarder kanske måste höjas ytterligare lika stort. Ingen verkar veta något bestämt, utan närmast chansar eller hoppas allt ska bli det normala vilket det nu var och om det verkligen är det tillstånd som är det bästa. Att ständigt öka vår produktion, tillväxten och därmed handel och konsumtion. Det är i vilket fall den gredilina majoritetens förhoppningar.

Ingen vet

Bli först att kommentera

Slutet av nästa år kostar drivmedlet 20kr/L

Av , , Bli först att kommentera 10

Det får vi kallt räkna med, även de sk biodrivmedlen. Endast elbilen kommer att premieras och oavsett var du bor, vlka möjligheter som finns och hur dina villkor för en överlevnad ser ut. I Sverige tar man ingen hänsyn till det och det ingår i den union vi så kärt kniper fast i, EU. EU är rena döden för oss här i norr, inland och glesbygd. Någon annan slutsats kan vi inte dra om vi ser till vilken utveckling som hittills skett.

Ser vi till Vilhelmina, vad har hänt här, en enorm utveckling? Snarare indragningar på det mesta i princip. Sista stora arbetsgivaren som försvann var Bilbolaget. Både försäljning och verkstad. Kunde det stoppats? Kanske inte, företaget är privatägt och handlar utefter det. Vad som ger vinster och undvika förluster. Nu kanske det inte bara vara det som orsakade nedläggningen?

Vad gör kommunen och dess ledning åt det här, är de tillräckligt insatta för att klara situationen och vilka andra möjligheter kan finnas? Vi kan bara inte lägga handskarna på hyllan och låta allt ske utan att fundera på andra eller olika möjligheter komma ur krisen.

Visst kan politikerna själva avsäga sig ansvar genom att låta tjänstemännen räkna och lämna uppgifterna till underlag för vad sedan politikerna tar beslut i. Detta är fegt och direkt förkastligt att ha – ursäkta – men rent ut sagt så usla politiker att de inte vågar stå för besluten, eller att vara så pass insatta att de borde också kunna förutse vad som ska hända. Ska man sedan sitta där och vara nöjda över det?

Vi går in i klimatomställning vare sig vi vill eller inte och måste planera därefter, är det inte så? Finns någon verkstad nu för framtida reparationer av elbilar och vilka utbildningar satsas det nu på? Är det inte gamla M3, fordonslinjen i Vilhelmina som har större prioritet än både gymnasiet och andra skolor?

Är verkligen kommunens utsedda (kanske krånglat sig in?) styra kommunen i rätt riktning?

Kina har nu utfästelse om CO2-fritt till 2060. Detta är ju bra om vi tänker hur mycket de nu släpper ut. Se tabell över utsläpp.

Utsläppen måste bekämpas, djurlivet stärkas men har absolut ingenting göra med flyktingpolitiken. Det är två skilda saker.

xxxx

Ska vi medborgare/skattebetalare vara nöjda med detta? Knappast. Betala olika arvoden och löner till de som inte får något uträttat, bara dra oss djupare ner. Detta är en förfärlig utveckling få kan vara nöjda med. Det verkar också saknas ödmjukhet för att se problemen, vilket kan vara dem själva.

 

VILHELMINA MÅSTE UTVECKLAS INTE AVVECKLAS

Bli först att kommentera

Bihanget

Av , , Bli först att kommentera 11

I magen och i tarmkanalen behövs det definitivt inte. Hur är det i politiken skulle det ens behövas där? För det är ju det vi har, ett bihang som väljer sida än hit än dit och vad gör de, ställer till en massa helvete och dyrt för Sverige.

Hade vi minskat invandringen tidigt skulle vi haft råd med mycket annat. Nu går alla pengarna dit, följderna av invandringen. Ta bara alla fängelserna som nu är överfulla, vilket jag påpekat långt tidigare att detta kommer att bli nästa problem och följderna av den politik som förts. Hur har det låtit: Bura in, bakom lås och bom.

Enkelt så ini helvete uttrycka sig så, men hur blir följderna. Mera värdelösa politiker än Sverige har och i jämförelse med Norden får vi leta efter.

Människor som har sina arbeten inklusive de arbeten de går (åker) till, en arbetsplats – ägaren av den – är ju dessa som föder Sverige. Dessa vill man nu ”klämma” åt genom att göra det jättedyrt ta sig på sin arbetsplats. Tacka fan man inte väljer den vägen – arbete – när man kan leva det ljuva livet genom att absolut inte arbeta, utan leva av vad andra presterar.

Upplåningen som nu görs visar på vilken situation Sverige försatt sig i. Det är inte enbart corona som kostar, det är helt enkelt av det vanstyre vi haft och har

”Släpp ingen jävel över bron”.

Bunkra gränserna

Hirvonen Mp, vet hon vad hon pratar om?

Bli först att kommentera

Riedl förlorade körkortet – mänskligt

Av , , 2 kommentarer 7

Jag tycker det är mänskligt. Betänker vi i övrigt på vilket sätt brottsligheten bekämpas – stölder, rån, mord osv – är det knappast något från polisens sida vara stolta över. Att ta en fortkörare är relativt enkelt, det är bara rigga upp en kamera eller om man har laserpistol göra den heroiska insatsen lyfta på en arm och läsa av. 147 km på en 110-väg. Vilka vägar är det som man kan hålla den hastigheten på utan att studsa av vägen?

Tar vi våra vägar här i inland och glesbygd är ju hastigheterna sänkta till 80 km för att slippa underhåll. Stora vägen eller E45 har 100 närmast mig. Trots den har klassats som Europaväg funderar man nu på sänka till 80 inom vissa sträckor och det är för att slippa kosta på och underhålla. I Umeå som exempel, hur mycket pengar lägger Trafikverket ut där? Bara det senaste broraset måste kosta multum. När vi får ett enhetligt system som inte favoriserar vissa delar av landet och den som får till det kan få en röst av mig. Intill dess, aldrig i helvete!

Jag tror inte mer pangar varken till polis eller rättsväsende löser frågan med den grövre brottsligheten. Ville man verkligen, kunde man redan nu frigöra mer resurser till det. Det är ett himla gnäll om pengar till olika myndigheter, i det här fallet rättsväsendet. Vad kostar alla advokater och jurister bara det plus alla annat folk. Domare piggnördar och allt löst folk inom domstolarna.

Sverige måste bli ett land där åter arbetaren tar makten. Inte den låtsaspolitik som nu förs.

Hårda tag, även inom makten. Fjollar och fjollor har fått för mycket inflytande.

Med dagens moderna bilar dess kapacitet, minst 200 hk, det är klart det är lätt trycka på gasen. 150 km är ju bara marschfart. 250 börjar vi närma oss otillåtet. Det är ju såna bilar MP miljöcertifierat. Motorsvaga klena småbilar med bara 100 hk eller lite över ger ingen bonus. Miljöpartiet är toppen.

2 kommentarer

En ”arbetare” behöver bra (med) mat

Av , , Bli först att kommentera 6

Diskussionen om skorvar, flugor eller insekter samt även sjögräs som föda och även hemodlat kan i sin helhet starkt ifrågasättas. Hemodlat, grönsaker osv är naturligtvis inte fy skam om jag uttrycker det så. Det är inte det (problemet) jag vill komma åt, det är vad som ger energi för att orka arbeta. Jämför jag med mitt tidigare yrke – skogsarbetare – kunde man inte leva på bara mackor och grönsaker eller något lättare som inte ger någon större energi. Grönsaker i alla är med undantag för frukt anser jag inte det ger tillräckligt med energi vid tunga jobb.

Av tradition och den gamla tidens arbetare – i alla fall här i norr – var fläsk nästan basfödan och då menat från grisen. Även kött från nöten fåren och getterna var inte ovanliga. I det negativa i detta kan förstås ingå att för lite av grönsaker ingick. Det är alltid bra med varierande kost, en kost som ger både energi och även har de ämnen och vitaminer vi så väl behöver.

Men att övergå till insekter och annat som skulle ersätta den normala födan – i alla fall den jag är van vid – är inte något alternativ för mig. Grovt bröd är också något jag älskar och bra för hälsan.

Jag anser också detta gått till överdrifter vad det gäller vilken mat vi ska äta och den skulle vara begränsad det vi ansett som vanlig kost under alla tidigare år. Eller det skulle vara brist på detta. Går vi till Sverige finns jättemycket icke odlad mark som skulle kunna tas tillvara bättre. Odlingar, djurskötsel i olika former och allt detta som ger tillgång till vårt behov av föda. Detta är nu satt till våra stora industrier där det faktiskt inte är lönsamt med mindre jordbruk.

Vi ser i senaste budgeten vilka löner man pratar om. Låginkomstare går gränsen vid 37 000 eller under 40 000/mån. När kan en mindre bonde få detta i avkastning, kanske inte ens en större. Varför har vi sett hur djur missköts på visa gårdar, det är för att få lönsamhet i besparingar som blir till följd att djuren missköts. Anställda kostar pengar och ska det vara med inkomster som beräknas ”hålla måttet” i den s k ”svenska modellen” som i o f sig oavsett partitillhörighet väljer, vilken avkastning ger det till bonden som driver jordbruket eller en näring där djur ingår men kalla gälla alla näringar man försöker leva av.

Vi verkar gå mot en svår tid, oavsett vem som skulle styra Sverige. Vi kommer aldrig komma tillrätta med detta när endast stadens intressen är de övervägande. Att arbeta tidigare var fult om man inte tillhörde något närmast ”fint” yrke. Framförallt grövre jobb var både sämre betalt än andra och saknade närmast status i någon betydelse.

Sjukvård, utbildade och utbildningar är naturligtvis inte vad skogslänen kan erbjuda, men vi måste bli mera rädda om livet, eller hur kan vi leva och i redan bra miljöer om vi skulle utnyttja detta istället för att se det som ett problem. Det är ju vad vi ständigt får höra, hur vi kommer tillrätta med de problem som uppkommit i städerna. Bostadsbrist, röken och trängseln. Vad är det som fungerar i de samhällen som alla pratar om, varifrån politiken utgår? Vad är det som är så bra när man ständigt klagar och är inte budgeterna som läggs också anpassade efter hur städerna ska växa, ta mer marknader och fortsätta vara våra tillväxtcentra. Tänker man äta elproducerad mat också, koppar och kablar? Förståndet verkar ligga på en liknande nivå som en robots. De kan snart inte tänka själva och uppträder som programmerade idioter.

Nu får alla som tjänar mindre än 40 000/mån 1500/år mer i plånboken. Underhållet höjs med med lite drygt en hundring per barn. Vad kostar ett kilo ost, ungefär hundra kronor. Vad kostar alla resor för den som har en bit att köra och där egen bil måste användas. När inga reseavdrag finns och alla omkostnader är inräknade torde inte 1 500 kr om året räcka långt till det. Detta är ett försök lura folket tro de skulle få det bättre, samtidigt de med skyhöga inkomster inte behöver bidra med något.

Nu blir jag nog förbanne mig kommunist, en svensk kommunist. Lokalt kan annat gälla. Här i Vilhelmina har politiken gått över styr, likaså politikerna.

Bli först att kommentera