Jag ger Greta Thunberg ett erkännande

Efter lite tvekan om det är rätt eller fel (om man drar en skarp gräns) det Greta gör har jag kommit underfund med att det är rätt. Mycket rätt t o m. Vi måste ändra radikalt i det system som utnyttjas hänsynslöst för att skaffa oss olika produkter, utnyttjande av människor i arbete som syr kläder, gör skor osv och dessutom inte har några löner värda namnet. Det är också på det sätt naturen ska bidra med sina resurser och som överutnyttjas. Vatten är på många ställen en bristvara och ändå slösas det bort i otroliga mängder. Vattenkraften är också ett stort bekymmer hur den ska bidra med sina resurser.

Exempelvis Aralsjön är en katastrof sedan den tömts på vatten för att istället utgöra konstbevattning av bomullsodlingar. Räddningsförsök pågår. Massor med människor runt sjön som livnärt sig på fiske har haft det svårast. En naturkatastrof skapad av människan liksom mycket annat som vi direkt hanterar mycket vårdslöst och även cyniskt.

Det behövs verkligen en förändring. Det Greta Thunberg gör får anses mycket positivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.