Populärt bland höger (Sd, M mfl) ge sig på svaga i samhället

När man inte har annat för sig ger man sig oftast på de ”svaga” i samhället. Tiggeriet och diskriminering av invandrare (man drar alla över en kam) har oftast dykt upp i löpsedlarna hur man vill begränsa deras rättigheter i större skala. Även andra partier som S har av vissa varit med på notan.

Visst är tiggeriet i sig ett problem att direkt leva av och det är det man trycker på när man vill ha ett förbud. I själva verket vill man inte veta av dessa människor, att de helt enkelt inta ska få finnas. Likadant har det blivit (varit) i bl a Sölvesborg där man nu genom det nya kommunalrådet Louise Erixon SD vill strama åt extra för nyanlända. Är det det enda som finns i Sd:s huvuden?

Hanne Kjöller är också en spektakulär person. Senast jag såg henne var på TV i morse där hon också verkade trycka på att tiggeri och romer inte passar in i samhället. Kan så vara, men är det inte romer man trycker på i sin kritik kan det vara vilka minoriter som helst som inte lever det ”perfekta” liv som exempelvis HK strävar efter och vill invagga andra i. Jag gillar henne inte. Hon tillhör det ”borgerliga skräpet” om jag säger så.

Inget blir bättre av som exempelvis Trump gått starkt ut med att mexikanare utgör ett starkt hot mot landet. Senaste massakern som skedde kan ha triggat förövarna extra till att begå denna avskyvärda handling. Jag har definitivt nu tröttnat på (barn)-Trumpan.

Dessutom är det farligt att alltid nedgöra eller ge sig på människor, klumpa ihop alla i samma påse om några är avvikande. Exempelvis alltid se muslimer som ett hot. Det kan även gälla andra som man gör påhopp på och triggar upp stämningarna. Det är inte bra. Alla kan ha fel och vem vågar säga att just jag är komplett och felfri?

Världen blir inte bättre av att diskriminera. Den blir bara sämre.

Det är också en stor ”högervåg” i världen. Brasiliens motsvarighet till Amerikas Trump – Bolsonaro är en bland andra nära nog extremhögerledare. Skövling av regnskogen är hans recept på tillväxt.

Italien verkar ha gått tillbaka till Mussolinis dagar. En nyval är väl troligt. Det råder stor oenighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.