Donald Trump och Hans Lindberg – agerar ungefär lika

Varför går det bra kritisera någon på andra sidan Atlanten men inte någon som ligger närmare. Hur många löpmeter har inte skrivits om Donald Trump, mest i negativa termer. Har också själv skrivit några rader och sagt jag börjat lessna på honom.

Ser vi till de båda herrarna Trump och Lindberg Umeå är deras intentioner ungefär detsamma. Trump har uttryckt ”Make Amerika great again” och Lindberg vill göra Umeå stort. Vilken skillnad är det egentligen? Förfaringssätten är också detsamma. De sysslar med fastigheter och fastighetsaffärer. Trump i mera privat regi (mest tidigare) men nu sedan han blev president arbetar han för landet. Vad Lindberg gjorde tidigare vet jag inte (målare, fackligt aktiv?).

Hur mycket har inte Lindberg och hans parti stått bakom olika fastighetsaffärer? Han och det parti han står för sägs verka för folket – men vilket folk då? Hur upprörda har inte en mängd varit över olika fastighetsförsäljningar som ägt rum med Lindberg som huvudaktör? Jag tycker man borde rensa framför sin egen dörr innan man gapar vitt och brett om andras fel och brister. Trump arbetar för Amerika, Lindberg för Umeå. Vad är skillnaden? Kanske att Trump är USA:s president och Lindberg ett kommunalråd i en medelstor stad som han försöker bygga upp.

Metoderna är också ungefär detsamma. De egna intressena (kommunens/Amerikas) ligger främst. So what´s the difference?

Allas lika värde heter det ju och det säger Lindberg(S) högste chef också – Löfvén. Varför ska vissa särbehandlas och inte minst av ett obetydligt kommunalråd och det kan gälla någonstans i hela lilla Sverige.

Givetvis har Umeå kommun många anställda (kan vara andra kommuner också) och vem vill riskera jobbet och tycka eller säga något som uppfattas ofördelaktigt. I Östtyskland hade vi Stasi (säkerhetspolisen) som förföljde folk och där angiveri var vanligt. Är det ett liknande systen imom Umeå kommun och även andra kommuner? Ska inte folk våga prata?

Umeås Hans Lindberg motsvarigheten till Amerikas Donald Trump

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.