”Dubbla stolar”?

Det brukar alltid bli ifrågasatt, både när det gäller riksdagsledamöter såväl inom kommuner där personer kan äga aktier i bolag eller på annat sätt bli gynnade och det genom att de sägs ”sitta på dubbla stolar”.

Nu har ett stort projekt med vindkraft gått igenom.

Texten kopierad om den är låst:

Det är området mellan Lycksele, Storuman och Vilhelmina som berörs. Framförallt byarna Norrbäck, Pauträsk och Risträsk.

Mark- och miljööverdomstolen ger i en dom som inte kan överklagas klartecken till 118 nya vindkraftverk, rapporterar SR P4 Västerbotten.

Bolagen Hemberget Energi och Vattenfall ska enligt domen ta hänsyn till rennäringen. Maxhöjden på vindkraftverken är satt till 200 meter.

– Jag är jätteglad för domen. Jag har jobbat för det här i mer än tio år, säger Joakim Risberg i Risträsk, vd på Hemberget Energi, till SR P4 Västerbotten.

De nya parkerna beräknas under byggtiden innebära flera hundra arbetstillfällen. Därefter några tiotal för driften.”

I föregående konstellation inom kommunen blev K-G Abramsson (S) anklagad för någon oegentlighet att han skulle gynnat privata intressen. Det var främst Centern (någon, eller rent av en VK:s journalist) som tyckte det. Jag tror allting sedermera rann ut i sanden s a s. Hur är det här med den här affären med vindkraft, finns intressen även för någon som är kommunen och dess verksamheter nära och s a s kan dra fördel av detta?

Som synes är det mer en fråga än ett konstaterande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.