Pride och jämställdhet en sekundär fråga

Kanadas premiärminister 48-årige Justin Trudeau (Liberal) har efter att ha varit omåttligt populär är nu trenden nedåtgående. Han gick med i prideparader och annat där han blev omtyckt, vilket kanske var hans enda syfte, att stärka sin makt och just att bli omtyckt.

Nu visar siffrorna annat. Precis som nästan det blivit i många länder börjar återigen de mera traditionellt konservativa partierna vinna mark. Kanada och Trudeau har börjat trycka på klimatet hur viktigt det är – och glömmer allt annat som även måste fungera i ett samhälle – och har därför infört koldioxidskatter som drabbar människor på landsbygden. Företagare som försöker överleva och därmed folket omkring. De får ständigt höjda skatter på allt som anses påverka klimatet i negativ riktning. Gas och bränsle som är ett nödvändigt ont de måste ha. Precis som i Sverige har det blivit tvångsmetoderna som gäller. Inga alternativa lösningar som ger morötter och att deras ekonomier förbättras, eller åtminstone inte radikalt försämras. Den andra delen av befolkning (en minoritet som tycker Trudeau är bra) är jättenöjda och kan ha sina arbeten gå till. Sedan komma hem och ta maten direkt ur kylskåpet. Ha fint och prydligt omkring sig eller en bekväm tillvaro. Så kan de uppfatta de är för alla. Ingen tänker på alla yrken, de som bidrar till produktionen och egentligen är det som får ett land att rulla. Arbetarklassen måste någonstans vända sig. Vi ser ”bara” i Sverige vad som händer. I Kanada verkar de reagera likadant. Man vänder sig till de mera traditionella konservativa partierna. Om jag kommer göra det är en annan sak. Jag bidrar inte längre till någon produktion i egentlig mening men visst är det en egendomlig utveckling vi fått.

Feministerna väljer vänster och arbetarna mera höger. Vad blir kvar? Ja titta själva och gör din egen bedömning.

Parader av olika slag gör inte Sverige rikare. I alla fall inte alla kommuner där hålen blir djupare och djupare. Vore allting så enkelt, varför inte bara paradera och demonstrera då?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.