Ibland måste man ge politiker beröm

Österikes parlamentariker tänker avstå lönen (eller kanske bidragen) för en månad. Det går säkert ingen nöd på dessa att vara utan lön/bidrag en månad, men det visar på ansvar och solidaritet. Varför har vi inte samma anda i Sverige, vi som är bäst i allting?

3 kommentarer

  1. Tarja Eliasson

    Moderaterna i Vilhelmina har genom gruppledaren Lars Eliasson lämnat in en motion till Vilhelmina kommunfullmäktige, att även de förtroendevalda i kommunen som erhåller arvoden ska visa på ledarskap och solidaritet genom, att avstå 20 % av sina arvoden i dessa svåra tider. Kommunen är i stor ekonomisk kris och Coronaviruset förvärrar krisen. Våra invånare måste spara, blir arbetslösa, företag slår igen och skatteintäkterna krymper. Det minsta man då kan begära av de förtroendevalda politikerna är, att de också drar sitt strå till stacken. De har ju redan tagit bort arvoden för ersättarna i nämnder och styrelser. Detta drabbar främst två partier som inte har ordinarie ledamöter, alltså vänsterpartiet och Moderaterna. Återstår nu, att se hur vår motion behandlas och nu är det upp till majoriteten Centern och Sossarna, att visa om de själva är beredda, att avstå en del av sina höga arvoden. Upp till bevis var de står någonstans då det gäller den egna plånboken!

  2. Tarja Eliasson

    Jag föreslår, att politikerna i Vilhelmina kommun ska skippa de fysiska mötena för de som begär reseersättning och ersättning för förlorad arbetsinkomst. Nu har i Coronapandemin alla lärt sig, att hantera den digitala tekniken. Stannar politiker hemma i sina byar och deltar i sammanträden vi länk sparar ju kommunen lätt kostnader då inga reseersättningar utgår och man inte behöver betala för förlorad iarbetsnkomst på grund av restid. Endast politiker som inte har dator eller inte klarar av att hantera den digitala tekniken ska undantas och får närvara fysiskt vid nämnds- och styrelsesammanträden inom Vilhelmina kommun. Min vän Stefan Permerén, som jobbar inom Mediavärlden har skrivit nedanstående kommentar på mitt Facebookinlägg för besparingar inom Vilhelmina kommun. Stefan har alltid så kloka synpunkter. Hoppas, att vi i Moderaterna i Vilhelmina kan lägga detta som vår nästa motion till Vilhelminas kommunfullmäktige. Som ett tufft oppositionsparti är en bra väg, att gå, att vara kreativ och lägga bra förslag, visa vägen framåt för kommunen. Det kan vi göra genom motioner. Vi i M har ju inget inflytande hos S och C. Därför måste vi utnyttja de möjligheter som ges till påverkan. Den styrande majoriteten S och C kan naturligtvis avslå våra motioner, men det kommer att säga mycket mer om de själva, S och C som politiska partier i Vilhelmina. Sedan avgör väljarna vid nästa val vad som är bra eller dåligt. Tyvärr är väljarnas röst i valurnorna den enda sanna demokratin. Efter valet tar den så kallade ”representativa demokratin” över där de folkvalda gör upp sinsemellan som Sossar och Centern nu gjort i Vilhelmina. Vi i MODERATERNA i Vilhelmina är helt fristående från alla koalitioner inom Vilhelminapolitiken. Stefan Permeréns kommentar till mitt Facebookinlägg: ”I näringslivet har ju den digitala övergången till stor del redan skett. Den som är ung idag och går ut i yrkeslivet förväntar sig liksom inte en fast arbetsplats som det var förr. Att ödsla tid på onödiga fysiska möten har ingen råd med. Frilansare jobbar ofta i en lång digital kedja där alla bidrar med sin bit av slutprodukten, ofta utan att ens ha träffats. Att det bidrar till minskat resande och därmed bromsar klimatförändringarna är förstås en stor fördel. Och självklart, det ger företagare i glesbygd samma möjlighet som den som bor i en storstad.

    Sen finns förstås tillfällen då fysisk närhet till kollegor är en fördel”. Tack till min vän Stefan Permerén som alltid berikar mig med goda synpunkter vad det än handlar om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.