Järnvägsövergångar för djur

Nu var det någon juppe från Trafikverket som framträdde på tv och sa de skulle undersöka vart de flesta kollisioner med djur skedde för tågen. Jag har skrivit om det här tidigare med övergångar för djur, liksom de har i Kanada eller Amerika, Nordamerika kan det vara jag sett reportage om det här.

Lilla Sverige som ska vara bäst i allting struntar fullständigt i djuren. Vi har något som heter skogsvård men ingen djurvård. Att vi tar ut skog och även malmen och att alla ska leva det. Det är rovdrift och naturförstörelse i stora mått. Gammal skog är främst viktig för att behålla våra olika arter. Tyvärr så ses allting kortsiktigt, att få ut så mycket kapital som möjligt under så kort tid som möjligt. Det skapar problem som vi nu ser. Det här kan gälla överlag och beror på dålig styrning av landet under lång tid.

Den nya Norrbotniabanan som ska byggas, om den nu blir av när vi gjort av med så mycket pengar i annat är en annan sak. Men om den blir, kommer säkerligen dessa övergångar bli byggda. Det är mera ett krav om den ska byggas. Vi måste få in människor som är med och styr Sverige med mera vett i skallen. Vi måste värna om naturen, det är vår framtid. Gamla gubbar och även käringar med partipiskan som riktmärke har förstört vårt land tillräckligt. Vi ser nu vilket förfall vi har överlag. Pengar vräks ut och det fuskas lite varstans för att komma åt dessa oavsett om man är i behov eller inte.

Löfven och sossarna har inte gjort något för inlandet för att stärka oss. Däremot kusten väller de pengar över. Vad vi får för regering i nästa val betraktar jag som ointressant. Det blir ändå ingenting för oss oavsett vem styr detta förfallna land. Våra resurser är redan förbrukade, skalan av alla höjdare och de som vi betalar har missbrukat sin makt och inte sett till landets bästa. So what?

Man kan inte ständigt tro att allt vi förbrukar/skövlar alltid är nytta för oss och ger inkomster. Vi måste ändra synsätt och även ta i beakting att vårda och värna kan ge större vinster på sikt. Det har den svenska politiska styrningen helt missat.

Gammal unken politik har vi tröttnat på.

Ständigt dålig politisk inriktning har gjort det till vad vi nu har. Det kommer tillbaka som ett brev på posten. Vi kanske börjar öppna ögonen nu och ser vi måste handla och handla rätt om vi tänker oss en överlevnad på vår planet.

Den som inte tror på klimatförändringar och annat kan inte vara speciellt begåvade.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.