”Afroamerikaner” mer utsatta för polisvåld

Visst kan jag hålla med om det om afroamerikaner menas de mörkhyade och även det som bodde i det vilda Afrika vi tidigare benämnde ”negrer”. Jag har inte riktigt fått något helhetsgrepp på benämningen av den färgade befolkningen, vill säga det som går från mörkbrunt till nästan svart i hudfärg. I Amerika och även Sverige benämns alla färgade (mörkhyade) som ”svarta” vilket jag tycker är fel.

Men visst är det fel av polisen när vi nästan jämt får höra om övergrepp på den färgade befolkningen (mörka i hudfärg) av polis och myndigheter som har ansvar för polisen. Det händer alltför ofta och har inte blivit ett dugg bättre. Det Donald Trump borde göra för att få slut på kravallerna är att gå ut i ett tal och fördöma polisvåldet mot färgade personer. Han verkar vilja visa att han tillhör den kristna högern vilket är fan själv. De diskriminerar människor, är det likadant i Sverige med den kristna rörelsen som vill visa framfötterna? Då vill då jag inte ha med dessa att göra trots de pratar fint. Amerika kan aldrig bli kvitt sina fördomar så länge de försvarar den kristna högern inklusive Israel och den kristna högern där. Det är lika vedervärdigt för att inte säga rent uråldrigt och stenåldersmässigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.