Allting handlar bara om pengar

Travhästen Propulsion uppges vara nervsnittad i Amerika innan den kom till Sverige. Det räknas till en form av doping här, men inte i Amerika. Då man gör detta ingrepp är för att hästen inte ska känna smärta och därmed tappa sina naturliga begränsningar. En form av djurplågeri. Det är mycket dåligt att allting ska handla om pengar och man även använder djuren som inkomstkälla på ett ohederligt och även plågsamt sätt för djuret.

Inom EU har det här varit vanligt en längre tid att man manipulerar djur. Kan vara för att få ut mer kött, eller att de ska mjölka mera. Antibiotika används flitigt också och inte bara djuren tar skada utan även vi människor som sedan får i oss de djuren producerat. Sedan vi gick med i EU kanske det blev början till vårt förfall. Vi har tappat mycket av vår bättre svenska produktion (bättre kvalitet) till förmån för billigar men sämre kvalitet.

Nu ska vi också vara med och ”rädda” våra sydliga länder med rena bidrag som EU lånar upp omkring 9000 miljarder. Italiens statsskuld har aldrig blivit ifrågasatt att de måste komma ner i normala nivåer. Nu är den skyhög, trots detta tilldelas de OS och det är med lånade pengar. Ska vi också (Sverige) vara med och betala i detta? Spanien har också dåliga förutsättningar som behöver bidrag, även Frankrike. Tyskland vägrar skära ner i bilindustrin, istället tillskjuter tyska staten miljarder för att få den på fötter. Det är galet alltihop. Europa skulle må bättre utan Tysklands industrier.

Har vi inte lärt oss en läxa nu? Verkar inte så, allting ska fortsätta som vanligt. Hög produktion, rök och smuts. Jakten på kapital tar nog död på oss förr eller senare.

Sport och idrott kan vi även inkludera i en härva av mygel som går ut på att komma åt kapital. En maffia här också liksom inom det politiska EU.

I skolan fanns på schemat något tidigare som hette ”lek och idrott”, den tanken finns inte längre. Allting ska till oproportionerliga former. Ingen mår bra av det. Det har blivit det motsatta. Varför har vi doping exempelvis? Det räcker inte längre prestera på naturliga former, det måste till extraordinärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.