Dyrare leva med MP och vad är energiskatten till för?

Att vi fått förstärkta skatter med MP som hjälproder till S-regeringen är ingen lögn. Det är främst miljöskatterna jag syftar på. Men till vilken nytta är de egentligen? Tar vi energiskatten försvinner den inte mig veterligt även när elbilen ska ”tankas”. Elbilen ska inte den bidra till att minska utsläppen och vara miljövänlig, lika fullt finns energiskatten på el kvar?

Summerar man hela den här politiken får man skenet av att den är falsk och det är bara ett sätt straffa oss människor för de vi behöver. Bränsleskatten likaså, den kommer inte bort även för den som tankar biologiskt bränsle. Kanske lite mindre, jag har inte tittat så noga. Man blir bara trött kolla i allting som drar ner humöret. Det blir direkt inga positiva vibbar när vi hör de ständiga punktskattehöjningarna och jag frågar mig ännu en gång, till vilken nytta är de?

Miljöpartiet borde svara på frågan.

Skulle ett regeringsskifte ändra i något? Det visade sig under regeringen Reinfeldt att ingenting just i det fallet ändrades i, så varför skulle vi tro det skulle ändras nu om vi byter regering? Den svenska ”maffian” som hunsar med vanligt folk kommer säkert bestå. Huvudsaken man kan bygga och utvidga stadsmiljöerna, ingenting annat är intressant. Hur vi får maten och vad den kommer från är en en tredje fråga. Hur vi i övrigt lever är en fjärdefråga. Likafullt måste resurser och tillväxt komma någonstans ifrån. De som bor nära resursuttagen varifrån de kommer har den lägsta levnadsstandarden och de högsta avgifterna. Något är snett med den svenska politiken.

Är det inte lika bra vi stänger ner Sverige och forslar allt från de sydligare EU-länderna? Strömmen och elen kan vi ge bort och sedan köpa tillbaka dyrt. Sverige är smart, mot alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.