Jobbar ”våra” politiker hårt nog?

I dessa coronatider kan vi undra hur ”våra” politiker jobbar, eller om det inte tar problemet på allvar? Tidningarna/media/journalister har givetvis också en skuld i vad de skriver. Ibland kan saker/händelser förstoras upp och ibland förminskas.
Tar jag det näst senaste jag såg var romansen mellan Morgan Johansson och Annika Strandhäll. Inget fel i det i o f sig, men vad har det för intresse när vi vet att siffran på döda i corona börjar närma sig 6000. De flesta äldre och där det i många fall fått avlida rent ut sagt i onödan p g a nonchalans närmare undersöka vad de lider av. Medicin för de som lider av åldrandets väg, vilket brukligt brukar kallas palliativ vård. Ibland har det varit motsatsen man behandlats för palliativ vård när man haft corona. Vi är många som påpekat detta – inte minst pofessor inom geriatrik Yngve Gustavsson från Umeå. Chefen (GD)  för socialstyrelsen han avfärdade dock detta i en intervju i TV för någon månad sedan eller mer. Nu visar det sig att just detta skett i många fall.

Det är inte bra när ett parti inte förmår ta beslut, vara handlingskraftiga, lita till kollektivet och i senfärdighet låter utvecklingen gå till det sämre. Det är mycket av felet i S politik. Man verkar skylla ifrån sig, helst skylla på andra de bär skulden trots att de är dessa som har regeringsinnehavet (minoritetsregering). Likadant kan det vara på lokala plan. När något går snett skyller man på andra. Man verkar inte ha förmågan se sina egna fel och brister.

De har nu haft regeringsinnehavet i närmare 6 år och fortfarande står de och stampar på nästan samma ställe som när de tillträdde. Vissa saker har t o m blivit sämre. För många dör i onödan, både i coronan men även det fortsatta dödandet – våldsspiralen – som de är oförmögna lösa.

Efter 6 år i regeringsställning borde man kommit längre än vad man nu gjort. Den gamla (S)jukan verkar sitta i, kollektivet ska styra och ingen vill ta ansvar. Det är ingen lek sitta i ledande ställningar. Ta ansvar och var som folk.

Sluta tillämpa Kinamodellen. Kväsa kritik och bete sig antidemokratiska.

Lite av Trump skulle inte skada. Säga vad man vill om honom, men feg är han inte. Ingen ynkrygg som många (S)venska politiker är inkörda och vana med. Kan inte ta ansvar för något.

Kan de sitta kvar om de fortsätter gömma sig bakom andra och inte vågar ta avgörande beslut? Är det någon som vet var egentligen de står i migrationsfrågan, om de ens vet de själva. Partiet är oerhört splittrat i frågan. Ständiga urfegingar och oförmåga till egna beslut verkar vara ett signum för S.

Cowards

2 kommentarer

  1. Jörgen K

    Återfinner du en droppe svett från en politiker har du funnit medicinen för alla sjukdomar………….

    • G E Abrahamsson (inläggsförfattare)

      Ha, ha, ha. Kul men ibland krävs hårt arbete med hjärnan också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.