Utflykt i fjällen

De årliga fiskeutflykterna med en vandring i fjällen är nu länge sedan de uteblev, men jag tänker på det vad fint det kunde vara. Gå en långpromenad och slå upp tältet vid någon fjälltjärn eller mindre sjö. På den tiden jag gjorde mina vandringar var det mycket sämre utrustningar. Både tälten och sovsäckarna var både tyngre och av sämre kvalitet. I övrigt också fanns inte lika bra kläder och övrig utrustning som idag. Det är alltid bra packa väl om man ska ge sig ut på en lite längre tur med övernattning. En eller flera nätter. Jag föredrar ändå någon typ följe om man har oturen skada sig och tidigare fanns inte heller några mobiler man kunde kommunicera med. Det är allt bra mycket bättre idag ändå och lite bortskämda kan vi bli. Täckningen för mobil kan ändå hända man blir utan, men jag betecknar det som mycket sällsynt.

Visst drar det i en att man skulle vilja göra en tur, känna den fridfulla miljön omkring sig och bara vara under blå himmelen och den vida utsikten med fjälltopparna lite längre bort. Har man då också turen komma till tjärnen eller den lilla sjön med en rinnande bäck känns det fantastiskt. Finns det fisk där också som ”blemmar” då höjs pulsen lite extra. Ved kan vara lite svårt få tag på rena kalfjället, men ibland kan man hitta lite kvistar och annat man kan göra upp en liten eld med. Koka sitt kaffe med vattnet taget ur den porlande rena fjällbäcken och kanske grilla en korv. Då är lyckan gjord. (Ett litet gasolkök fanns också alltid med)

Det kanske låter som jag vore 100 år, men dit är den ändå ganska lång tid. Nåväl, tiden går fort

Nu slår jag upp tältet. Vi ses i morron.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.