Sovit bra, men kallt

Nattens sömn i tältet varit bra men kallt ute om jag tillägger. Jag hittar naturligtvis på, jag har inte sovit i något tält, men ingen värme ute i alla fal. Det är märkliga fenomen numera med tempereturen. Nu då det ska vara värme även nattetid är det närmare noll eller bara några grader varmt. Det krävs nästan man ska ha värmen påslagen inomhus mitt i sommaren. Var det så här tidigare också, längre tillbaka för 30-40 år sedan? Jag minns inte riktigt, eller så tålde man kylan bättre. De varma somrarna minns jag och det var mera jämn temperatur och inte topparna med solsteka och sedan den tvärdalande värmen med temperaturer nära noll. Man blir en aning less på detta då det nästan krävs man ska ha vinterkläder på.
Men okej, det fungerar ju i övrigt, inga krig har vi och den som arbetar både kroppsligt men även inomhus kanske inte lider, bara de ”stackarna” som tänkt sig sola och bada. Det kan inte vara någon höjdare precis.
Vad beträffar fisket i ”gamla tider” kan jag erinra mig det gick bäst fiska storöring när det var varmt. I alla fall i den tjärn eller mindre sjö jag fick mina livs bästa fångster eller med tillägget den mest spännande. Mer spännande kan jag inte komma på än när det suger fast rejält i spöet och böjer sig rejält. Något snabbt infångande ska man inte räkna med då, det gäller vara försiktig och att trötta ut fisken lite innan man kan ta den intill land och fånga den.

Ingen mer natt i tältet för mig. Brr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.