Mörka krafter inom politiken

Tittade lite från riksdagen igår, hade inget särskilt för mig eller något annat som engagerade mig. Det var någon typ av utfrågning av statsråden, olika ministrar i sittande regering. S+MP.
Det som förvånade mig att SD börjar lägga an på miljö- och klimatpolitiken. Tidigare har de varit emot allting, spelar ingen roll vad som sagts har de nästan eller alltid avvisat förslag som skulle vara till gagn för miljö- och klimat. Nu hade en äldre dam (Karlsson tror jag) massor med förslag och främst inom klädmarknaden.
Andra utfrågare var i stort också från SD och jag måste säga jag börjar mer och mer ogilla dessa främst herrar. Det är ju ingenting som intresserar mig i alla fall. Jag tycker ändå regeringen representanter skötte sig bra, bättre än väntat och de verkar äntligen fått upp ångan. Raka konkreta svar vilket jag gillar.

Att många hatar MP eller en politik som verkar inkräkta på det manliga könet, den traditionella (gammeldags) synen både på samhälle och levnadssätt känns inte bra. Att vi förändrar, samhället förändras är inget nytt, det har alltid skett. Det verkar störa många, förändringen.

Ska jag se till mig själv, vad får jag för sämre om elbilar introduceras, mindre kärnkraft och mera vindkraft. Det angår ju egentligen inte mig så varför engagera sig i den debatten. Klarar andra sig bör också jag klara mig. Gillar man inte elbilar, eller anser sig inte vilja ha/köpa en av olika skäl finns ju andra som kan drivas med biobränsle. Samma sak med vindkraften, vad stör den mig, inte ett dugg och den som närmast skulle ha inflytande hur olika kommuner utformar sin politik är väl de som f n sitter i bestämmande situation. Det är deras plikt se till kommunens bästa.

Vi får ju också räkna med att elbilen kommer att slå igenom rejält, främst i stadsmiljöer. Den sägs redan ligga i topp som den mest sålda. Så vad har jag jag att göra med det och inget som jag kan påverka. Låt utvecklingen ha sin ha sin gång, huvudsaken jag har tak över huvudet, någorlunda varmt och får äta mig mätt och på annat vis inte lider nöd, får jag känna mig nöjd. Det finns de som kan ha det betydligt värre. Jag läste om en i Umeå som låg i ett trasigt tält, f ö en papperslös.

Kommer batterierna och allt vad de innehåller bli ett nytt miljöproblem? Ja än sen, det är inte mitt problem, det är tillverkarnas och de som är för den nya tekniken deras problem om det skulle uppstå. Sluta bry sig är väl mottot. Ansvaret vilar på de som har makten och bestämmer.

Än sen?

2 kommentarer

  1. Björn

    Är man papperslös så har man förmodligen inte här att göra. Bara en tanke…
    Finns åtskilliga hemlösa medborgare som också, i bästa fall bor i tält. Har lite svårt att känna extra empati för personer som befinner sig här illegalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.