Bort med energiskatten

Vi kan ju inte ha en skatt som jag ser är till för att begränsa elanvändandet samtidigt som vi ska elektrifiera samhället av samma källa som drar in dessa skatter. Det kallar jag icke trovärdig- eller bakvänd politik. Momsen går väl inte göra något åt.

Samtidigt om vi nu beräknas ha elbilar i större mängd och även ladda dessa, då måste väl motvärmaruttagen inte behövas som finns på alla parkeringar. Kommunala, statliga och över allt inom andra områden och dess parkeringar. Här borde gå att spara rejält på el. Sätt in mindre laddare (inte snabbladdare) istället som kan stå ladda upp elbilarna om detta skulle behövas. Kör man kanske 3 mil till jobbet behöver man nödvändigtvis inte ladda sin elbil på dagen, eller under jobbtid.
Vil man nu att vi ska ”ställa om” varför då straffa oss samtidigt, det förstår jag inte. Billig el, ja om man börjar med att slopa energiskatten då kan det även bli billigare el för de vindsnurror som man har för avsikt sätta i havet. EU beräknar pumpa haven fulla med dessa. Nu säger man elmarknaden är integrerad (stora delar av Europa och Norden) vilket stämmer. Enligt TV4 och deras experter skulle det stämma att Sverige exporterar mer ström än importerar, totalt utslaget över tid. Men det hindrar inte vi måste också importera från både Polen och andra länder som nu har kolkraft men tänker satsa på kärnkraft. Frågan är om de kallt beräknar detta att de ska lösa den eventuella elbristen som ibland kan uppstå?

Ser vi till våra inlandskommuner (Vilhelmina en) verkar de inte hänga med i utvecklingen, den som jag inte bestämmer över utan utgår från regeringen. Ibland verkar det fasen så viktigt följa direktiven och ibland inte. Vad beror detta på och tänker man finna egna lösningar här?

Motorvärmare och kupév.uttag måste dra oerhört med ström när det står och tickar på dagarna när det är kallt och räknat i hela Sverige. Vi vet också det rekommenderas redan vid 6 grader plus att det är bra med motorvärmare för att begränsa utsläppen. Måste inte detta snarast åtgärdas, även i Vilhelmina?

Vad säger framtiden om renoveringen av en äldre byggnad för mellan 20-30 miljoner (en grov gissning, eller jag minns inte vad den beräknats till, den kunde vara högra än så) för en fordonslinje, är detta klokt och/eller beräknar man förnya den (utbildningen) när vi går in i det CO2 neutrala samhället? I annat fall är det väl bortkastade pengar?

Det är heller inte jag som håller i direktiven i detta. Alltsamman kommer från sittande regering.

Samtidigt ligger Malgoviks skola och lokaler ute på Blocket. Inga satsningar på byskolor med motivering det är olönsamt. Bara en notering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.