Från utanförskap till arbete

Försäkringskassan presenterade i går siffror som visar att 40 procent av dem som lämnade sjukförsäkringen i januari är kvar hos Arbetsförmedlingen i arbetsmarknadspolitiska insatser. Ytterligare 20 procent har gått till arbete, med eller utan stöd. Övriga 40 procent har antingen återvänt till sjukförsäkringen eller har annan försörjning. Några i denna grupp deltar i rehabilitering med rehabiliteringspenning. Alliansens politik gör skillnad.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Conny Forsström

    Vad innebär ”annan försörjning”? Jag misstänker att det är socialbidrag. Hur många har gått från sjukförsäkring till socialbidrag av dessa 40%? Ganska många skulle jag tro. Och det är MYCKET illa. Socialbidrag innebär att dessa människor KNAPPT håller sig över vattenytan. Betänk att de redan har en/flera sjukdomar som redan gör livet svårt. Men detta bryr ni er moderater inte om. ALLA som inte kan jobba ska tillbaka till sjukförsäkringen, INTE soc!

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Conny Forsström (2010-07-16 13:37)
    Du kan läsa mer på länken som fanns i bloggen. De som verkligen inte brydde sig var Socialdemokratin med stöd av V och MP som aktivt förtidspensionerade 140 människor om dagen till förtidspension med 64 procent av ersättningen. Nu har Alliansen börjat hjälpa dessa personer tillbaka till samhället med stöd och hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.