Ekonomidebatt mellan MUF och SSU

 

När Novus opinion frågat svenska folket om deras ekonomi och syn på livskvalité så tycker 44 procent att de fått bättre ekonomi och 43 procent att de fått bättre livskvalité med fyra år av alliansstyrt Sverige. Se debatten mellan Erik Bengtzboe, MUF, och Jytte Guteland, SSU som debatterar den senaste mätningen:

 

 

 

 

Etiketter: , ,

6 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Dessa siffror är sannerligen inget att yvas över. En majoritet har fått det sämre. För att inte tala om moderaternas (och de andra allianspartiernas) behandling av sjuka, arbetslösa och pensionärer. För en (human) tillväxt, rösta rött uppmanar jag alla osäkra. Vi har alltid haft tillväxt under rött styre. Skillnaden då har varit att det också funnits ett inslag av humanism, av empati och medkänsla och tanken att alla ska med. Det finns det inte längre.

 2. Nicklas Sandström

  Svar till Working Class Hero (2010-07-21 12:54)
  Nej, så kan man inte tolka siffrorna. Utan du hade redovisat även de som anser sig fått det sämre och självklart finns det mer att göra för dem.

 3. Nicklas Sandström

  Svar till Conny Forsström (2010-07-21 13:19)
  Nej, så kan man inte tolka siffrorna. Utan du hade redovisat även de som anser sig fått det sämre och självklart finns det mer att göra för dem. Det mest inhumana som har skett de senaste åren var när socialdemokratin som förtidspensionerade ut 140 människor varje dag utan möjlighet att komma tillbaka. De hjälper vi nu tillbaka.

 4. Conny Forsström

  Att göra mer för de som fått det sämre skriver du..hur går det ihop med skattesänkningar i hundramiljardersklassen? Ganska dåligt vill jag hävda…
  Nej, er inofficiella plan för välfärden är skattesänkningar som underminerar välfärden, varpå försäkringsbolagen rusar till och ”räddar” de som har råd…och de som inte har råd får klara sig bäst de kan. Citatet ”Du sköna nya värld” kommer i tankarna, och i denna nya värld är fattiga och svaga inte välkomna. Tvärtom, för alliansen blir de ballast som är ”tärande”. Visst var det väl en borgare som kom på uttrycket tärande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.