Högre utbildningen ska vara en investering för framtiden

I dagarna kom beskeden om antagning till högskolan. I år har rekordmånga sökt och aldrig tidigare har så många läst på högskolan. Bara för Umeå universitet så ökar antal sökanden med fyra procent, en ökning som sker från redan idag höga nivåer.

 
Högre utbildning är en viktig investering som samhället gör, men framförallt är det en investering av alla studenter som satsar tid och lånade pengar i förhoppningen om att få leva ett rikare och intressantare liv i framtiden.
 
Alliansen satsar stort på att vi ska ha hög kvalitet på högre utbildningar. Vi har skjutit till nya pengar de senaste åren. Vi inför nu också ett nytt sätt att fördela pengar till högre utbildning. Det innebär att kvalitet i utbildningen premieras. Det lägger en grund för framtida välstånd, men är också betydelsefullt för studenter som får kontakt med duktiga forskare under sin studietid.
 
Flera steg har under mandatperioden tagits för att värna studenternas ekonomiska situation. Studiemedlen har höjts, fribeloppet höjs nästa år, jobbskatteavdraget ger flera hundralappar extra varje månad för en extraarbetande student.
 
De som i dag söker till högskolan ska veta att det finns en grund att stå på när de tar ut sin examen om några år.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.