Viktig framtidssatsning på vården

Nästa år satsar regeringen en halv miljard kronor på att höja säkerheten i vården. För att landstingen ska få del av pengarna krävs att de satsar på att minska förskrivningen av antibiotika. Det är redan idag ett stort problem med allt för många fall av antibiotikaresistenta bakterier inom vården. Nu kommer riktade pengar för att göra insatser för att få ner sådana fall. Jag kommer att bevaka frågan i Västerbottens läns landsting för att vi ska få ta del av regeringens pengar.

 
Etiketter: ,

En kommentar

  1. Fru Karlsson

    Jag tror inte att detta till största delen beror på att pat. får för mycket antibiotika, även om den förstås skrivs ut lite för lättvindigt. En stor bov är all antibiotika vi får i oss utan att ens veta om det!! Bland annat från köttet vi äter, där djuren fått antibiotika..ur vår miljö där medlet finns i snart varenda växt, eftersom vi kissar ut en viss del av den och även att den överblivna medicinen inte tas om hand på ett bra sätt. Sen en annan stor bov, är att patienten inte äter upp hela sin ordinerade kur av medlet, de blir då sjuka igen och får mer..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.