Dominoeffekt efter folkets resning i Egypten

Vi har alla med spänning följt händelseutvecklingen i Egypten de senaste veckorna. Folkets resning mot en diktator som har styrt landet med hjärnhand i 30 år. Efter år med hög arbetslöshet och längtan efter demokrati så fick folket tillslut nog.

 
Folkets inspiration kom från folkets resning i Tunisien, de måste ha tänkt kan de så kan vi. Nu är det bara att hoppas att det som hände i Tunisien och Egypten händer på fler ställen. Att folkets resning mot kollektivism och mot envåldshärskare sker likt en dominoeffekt i fler länder. Näst på tur kanske är Jordanien, Algeriet, Marocko och Förenad Arabemiraten. Alla del änderna är långt ifrån stabila och har inte en allt ifrån liknade situation som Egypten.
 
Något annat intresseväckande är hur diktaturen i Kina hanterat det som sket i Egypten – med censur. Det kinesiska folket har knappt alls fått se bilder på vad som det egyptiska folket gjort för att få demokrati i sitt land. Helt uppenbart måste de styrande kommunisterna vara rädda för att det kinesiska folket ska ta inspiration från Egypten för att med folkligt uppror åstadkomma demokrati och frihet till sitt land.
 
Bara framtid lär utvisa vad som komma hända härnäst. Min stora förhoppning är att det här bara blev startskottet för en frihet och demokratirörelse världen över. Världen behöver fler demokratiska stater som respekterar människors mänskliga rättigheter.  
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.