Läkarbristen blir ett allt mer påtagligt problem

I dag uppmärksammar VK hur den bristande läkarbemanningen i Vilhelmina kan få för konsekvenser. Artikeln visar hur en ohållbar arbetsbelastning kan få för negativa konsekvenser för de patienter som drabbas. Tyvärr ser situationen med läkarbemanning likartad ut runt om i länet.

 
Grunden är att det finns för få läkare i Sverige. Det måste utbildas fler. Av dem som utbildas måste fler utbildas i Norrland och vid Umeå universitet. På kort sikt för att komma åt problemet har Alliansen i Västerbotten föreslagit att landstinget anställer läkare som har som sitt ansvar att täcka upp vid de olika hälsocentralerna i länet. Sen måste arbetet med att få till en mer långsiktig lösning fortgå.
 
 
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Dr Max

    Förstår inte riktigt vad du menar med att man skall anställa läkare som skall täcka upp på olika vårdcentraler. Vore det inte bättre att lägga lite krut på att faktist anställa fasta läkare på vårdcentralerna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.