Fortsatt ekonomiskt bekymmersamt för landstinget

I går fick landstingsstyrelsens första ekonomiska kvartal redovisat. Årsprognosen visar på runt minus 140 miljoner. Detta till trots redan nu vidtagna besparingsåtgärder. Att ekonomin var bekymmersam länge i landstinget är inget nytt. Problemet är att från ansvarigt politiskt håll från socialdemokratin har de valt att blunda. De åtgärder som vidtagits har bara handlat om osthyvelsprincipen och inga nya idéer för att utveckla verksamhet eller kunna prioritera. Om några veckor kommer en ny budget och landstingsplan vilket blir spännande att se om det kommer några nya idéer på hur man vill komma åt de ekonomiska utmaningar som finns.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    citat AB: I det förslag som finns blir Västerbotten den största förloraren. Med en successiv avtrappning skulle landstinget i Västerbotten förlora 320 miljoner kronor fram till år 2017 jämfört med i dag Slut på citat.

    Sluta använda dessa utnötta moderata floskler. Pengar som borde ha gått Landstingen till del har i stället hamnat som skattesänkningar i stället för vård och omsorg och i sann moderatisk anda, mest till dom som redan har mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.