Moderata studenter gjorde framgångar i kårvalet

I fredags avslutades kårvalet för Umeå studentkår vid Umeå universitet. I år ställde fler partier upp vilket medförde att det var tuffare att vinna mandat. Efter en heroisk kampanjinsats och snyggt kampanjmaterial lyckades Moderata Studenter nå 7 av 31 mandat och blev därmed större än Vänsterns studentförbund som länge varit största parti. Riktigt bra jobbat från alla i Moderata studenter vid Umeå universitet. Det är inte förrän i slutet av maj som den nya styrelsen väljs så än är det oklart vilka partier som kommer att samarbeta.
 
Hela resultat från valet finns här:
Studentpartiet Socialdemokraterna: 7 (+1)
Moderata studenter: 7 (0)
Vänsterns studentförbund: 6 (-2)
Gröna studenter: 3 (+3)
Studentpartiet Pedagogerna: 3 (-1)
Liberala studenter: 2 (0)
Centerstudenter: 2 (-1)
Arbetarpartiet: 1 (0)
Totalt: 31
 

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Peter Burström

    Dels det, och dessutom gick ju sossarna fram i en miljö som faktiskt hade fler partier än tidigare, vilket ni inte gjorde. Utöver DET kan man också se att de rödgröna partierna har vunnit två mandat på bekostnad av borgarna och pedagogerna. Det krävs en sällan skådad historierevisionism för att få det att gå ihop.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Peter Burström (2011-05-09 18:28)
    Absolut, S gjorde ett bra valresultat. Det säger jag inte emot. Vill lyfta fram att Moderata Studenter gjorde ett bra val utifrån att det var fler partier som ställde upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.