Flyglinjen Östersund – Umeå blir kvar

Idag meddelade Trafikverket att de kommer att upphandla flygsträckan mellan Östersund och Umeå. Från Socialdemokratiskt och från Vänstern har de försökt skrämmas med att flyglinjen var nedläggningshotad vilket självklart inte varit fallet. Flyglinjen är oerhört viktigt för Norrlandsuniversitetssjukhus koppling mot alla regionpatienter i Jämtland. Från ett landstingshåll känns det extra viktigt att flycksträckan blir kvar.

 
Här nedan finns det pressmeddelande som länets moderata riksdagsledamot, tillika talesperson för Moderaterna i flygfrågor, skickade ut för en stund sedan:
 
 
 
 
Pressmeddelande 110610: Flyglinjen Umeå – Östersund blir kvar!
 
Infrastrukturen i Sverige är en viktig komponent i huruvida Sverige rullar på, fungerar och utvecklas på ett effektivt och regionfrämjande sätt.
 
Idag har Trafikverket beslutat att behålla linjen Umeå – Östersund för de kommande 4 åren genom att upphandla sträckan under den perioden. Det finns inte längre några tvivel om att linjen inte ska tas bort.
 
         ”Jag tycker att det är tråkigt att socialdemokratiska och vänsterpartistiska riksdagsledamöter har försökt att skrämma upp västerbottningar och jämtlänningar med att vi kommer att ta bort den här linjen mot medborgarnas vilja. Den har aldrig varit hotad. Det är en extremt viktig uppgift att ha infrastruktur som fungerar för alla. Vi vill inte att enskilda individer ska bli lidande”, säger Edward Riedl, ansvarig för flygfrågor i riksdagen (M).
 
Sedan januari 2011 upphandlar inte längre riksdagen flygresor som är transportpolitiska (med undantag från kommersiellt lönsamma flygresor). En fungerande infrastruktur bidrar till att regioner kan växa befolkningsmässigt och ekonomiskt.
 
 
Kontakt:
Edward Riedl, riksdagsledamot och ansvarig för flygfrågor i riksdagen (M)
Tel: 070 – 775 15 42
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.