Verksamhetsbesök på Läkemedelscentrum

 

I måndags gjorde jag ett verksamhetsbesök på Läkemedelscentrum. De jobbar med att få en effektiv, säker och ändamålsenlig läkemedelsanvändning inom Västerbottens län och i tillämpliga delar i norra sjukvårdsregionen. En av deras viktigaste uppdrag är att verka för att läkemedels­användningen är kostnadseffektiv för individ, sjukvård och samhälle. Inte ett allt för lätt uppdrag alla gånger.
 
Just läkemedelsfrågorna förtjänar större uppmärksamhet då nästan var tionde skattekrona som landstingen tar in går just till läkemedel. Å det är det som vi gemensamt står för därtill kommer egenfinansieringen av läkemedlen. Det finns starka skäl att jobba medvetet med frågor kring att minska användandet av onödig läkemedelskonsumtion och att använda billigare läkemedel som är minst lika bra. På så sätt skapas ett större utrymme till mer sjukvård.
 
 

 

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.