År 2011 går det numera att skicka digitalt till försäkringskassan

I en alldeles färsk nyhet ska det numera fungera att en läkare ska kunna skicka ett sjukskrivningsintyg digital till försäkringskassan. Fram till alldeles nyligen var alla patienter tvungna att posta in sina intyg till Försäkringskassan med hjälp av ett handskrivet brev med frimärke.
 
Det känns skönt att millenniumskiftet även börjat visa sig även i dessa typer av system. Nu är det säkert en kombination av landstinget och Försäkringskassans datasystem samt rådande lagstiftningen som gjort att det tagit sådan tid för införandet. Känns trots allt riktigt bra att det numera ska finnas den här möjligheten att med en knapptryckning verkligen underlätta för den som är sjuk.
 
 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.