Nu har sista yxhugget tagits mot inlandssjukvården

Nu på morgonen beslutade landstingsstyrelsen med röstsiffrorna 8 – 6 varav en ledamot avstod att gå vidare med den andra delen i Socialdemokraterna och Miljöpartiets sparpaket. Ett sparpaket som i sin helhet blir ett dråpslag mot inlandssjukvården, minskat trygghet för alla som blir utan ambulans och för alla länets äldre och psykiskt sjuka.

 
Från Alliansen hade vi andra prioriteringar i vårt paket för kostnadsreduceringar. Tyvärr så förlorade vi voteringen och nu kommer därmed akutplatserna avvecklas helt i Sorsele och Dorotea samt minska antalet i Malå. Men mycket är i mångt och mycket okänt genom att hela 70-punktsprogrammet inte ännu har presenterats fullt ut. Därför kan nya nyheter dyka upp under resans gång.
 
Från Moderaterna och Alliansen hoppas vi att väljarnas dom faller hårt i valet 2014.
 
 
Alliansens förslag till yrkande och skriftliga yttrande:
 
Ärende 6 – Kostnadsreducerande åtgärder 2012
VLL 1535-2011
 
Alliansen yrkar:
att arbetsutskottet får i uppdrag att inarbeta kostnadsreduceringar i styrelsens verksamhetsplan och budget enlig bilagda dokument "Tid för ansvar".
 
Vi vill dessutom lägga följande särskilda yttrande till protokollet:
 
Bristande underlag och konsekvensbeskrivningar
 
Projekt balans som har ett 70-tal förslag har aldrig presenterats i sin helhet för styrelsen. Enbart en muntlig presentation har tidigare presenterats.
 
I nu föreliggande beslut om kostnadsbesparingar som berör styrelsens ansvarsområde på 65 miljoner finns inte heller något underlag som redovisar olika förslag och inte heller redovisas några konsekvensbeskrivningar kring de olika åtgärderna. Förslagens konsekvenser går därför inte att överblicka i dess helhet.
 
Det enda förslag som nämns i beslutsförslaget är att antalet akutvårdsplatser skall reduceras.
 
 
Umeå 2011-11-08
 
 
Niklas Sandström (m)                                Marianne Normark (fp)
 
 
Olle Edblom (c)                                         Birgitta Nordvall (kd)
 
 
Liv Granbom (m)                                       Margareta Carlbäck (fp)                           

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Bergis

    Konsekvensbeskrivningar? Jag tror att Nicklas har glömt bort sitt eget partis föraktfulla syn på sjukskrivna människor. Moderaterna har skapat Försäkringskassans nya hårda regler där sjuka blir utan ersättning och måste söka socialbidrag. Allt för att sänka skatten för de rika så de kan byta ut sina kök vart tionde år via RoT avdraget. Människovärdet mäts alltså efter arbetsförmåga. Jämfört med detta står sig landstibgets besparingar ganska blygsamma. Och valet 2014 kommer mycket att handla om vilken människosyn vi skall ha mot dem som har oturen att bli sjuka och behöver hjälp, men som inte har möjlighet att hjälpa sig själva. Om vårdbolag som Carema i det borgerliga Stockholm där man får bonus genom att skära ner på äldreomsorgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.