Prao på Ortopeden och Barn

 

 
Igår praoade jag på två vårdavdelningar på sjukhuset. Jag gick tillsammans med sjuksköterskor på Ortopeden och Barns vårdavdelningar. Intrycken var återigen mycket starka och många reflektioner att ta med sig vidare i det politiska arbetet.
 
På ortopeden tyckte personalgruppen unisont att jag skulle åka sängtransport från vårdavdelningen till gipsverkstaden. Efter en guppig färd genom hela sjukhuset kan jag konstatera efter att ha åkt över gupp och ner för branta backar kändes det mycket skönt att inte behöva ligga i sängen med en nyopererad nacke eller rygg. Underhållet av kulvertarna på sjukhuset är på många ställen under all kritik!
 
Efter lunch var jag på en av barnavdelningarna. Ett minisjukhus i sjukhuset. Barnen som vårdas där har allt ifrån medicinska till ortopediska komplikationer. 85 procent av alla barn mellan 0-17 år som kommer till avdelningen kommer in akut. Något som var riktigt kul var en ny nationell mätning som visade att avdelningen låg i topp i patientnöjdhet. Tror att nedanstående bild säger mer en tusen ord över hur det kan vara att jobba där:
 
 
 
 
 
 

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.