Moderaterna kräver att pollenmätningarna fortsätter

Pressmeddelande 120115: Moderaterna kräver att pollenmätningarna fortsätter

Genom media har landstingsledningen i Västerbottens läns landstings planerade förslag om att upphöra med pollenmätningarna blivit känt. Ett sparförslag som kan riskerar att hela Norrland blir utan dagsaktuell information om pollenläget. För en stor grupp allergiker är denna information helt avgörande för hur de ska planera sin vardag. Om mätningarna upphör riskerar många att behöva stanna hemma helt onödan. Än värre kanske helt i onödan uppsöka en vårdcentral eller i värsta fall bli inlagd på sjukhus.

Bara några få onödiga vårdinläggningar medför att det förslaget skulle beräknas spara, endast 100 000 kr, äts istället upp av onödigt ökade kostnader säger oppositionslandstingsråd Nicklas Sandström (M) i en kommentar.
 
         Sandström menar att förslag är rent dumt dels för att det kan leda till ökade kostnader men främst kan komma att begränsa många människors vardag helt i onödan.
 
Moderaterna vill nu att förslaget rivs upp och att pollenmätningarna fortsätter. Sandström önskar även besked från landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson (S) om hur han ställer sig till förslaget.
 
 

 

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Susanne

    Ja och glöm inte att många kommer äta högre dos av sin allergimedicin bara för säkerhets skull. Det blir ju så man får hantera det utan tillförlitliga prognoser. Och folk som tidigare klarat sig med att köpa receptfritt när det ser ut att bli som värst kommer börja gå till läkaren för att få läkemedelssubventionen när dom behöver äta det mer kontinuerligt. Det kommer aldrig bli en besparing i slutändan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.