Nya operationssalar


Foto: VLL

I dag besökte jag tillsammans med Operationscentrums verksamhetschef Ritva det nyaste tillskottet av operationssalar på NUS. Det är på Operationsavdelning 2 som har tre helt nyrenoverade operationssalar. En av de viktigaste förändringarna är ventilationen som är av den senaste modellen vilket bidrar till att minska risken för vårdrelaterade infektioner. En annan nyhet är att det numera finns en genomtänkt lösning av logistik med all utrustning och operationsavfall.

Ett av de områden salarna ska användas till är ryggoperationer som NUS har kommit långt med att utveckla som ett nytt profilområde. Det är främst avancerade skoliosoperationen (sneda ryggar) men även mycket mer som salarna kommer att nyttjas för. Här finns det ett framgångsrikt samarbete mellan ortopeden och neurokirurgen som har kommit väldigt långt.

Det känns väldigt kul att NUS är på framkant inom ryggkirurgin och att det numera finns tre helt nya salar med den senaste tekniken. Det var väldigt lärorikt att få se de nya salarna. Ett stort tack till Ritva men även Roine som guidade oss runt.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.