Välkommen till landstingspolitiken i Västerbotten Jonas Sjöstedt (V)

 

På bild en av de vårdplatser som försvinner från Dorotea. 
 
Noterar att Jonas Sjöstedt (V) engagerar sig mer och mer i sjukvårdsfrågorna i länet. I fredags var han i Dorotea och berättade för ockupanterna vad Vänsterpartiet i landstinget har tyckt i frågan om neddragningarna av akutvården. I dag ska ha han ha svar från Socialminister Göran Hägglund (KD) på varför (S) och (MP) i Västerbotten valt att spara i vården. Ska bli spännande att få höra det svaret. För det är ju trots allt Vänsterns potentiella samarbetspartier som valt att spara och inte den borgerliga regeringen. I vilket fall så står vi i Alliansen på samma sida som Vänstern i denna fråga, det är helt fel beslut att dra in akutvården i Dorotea och ambulansen i Åsele.
 
Än mer spännande blir det att se om Jonas Sjöstedt väljer att axla rollen som ny gruppledare för Vänsterpartiet i landstinget i Västerbotten efter nästa val. För någon ministerpost lär det inte bli efter att Alliansen vunnit valet igen.

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. gunilla jönsson

    Du borde läsa på och vara mera saklig! Jonas har lämnat in en interpellation till ansvarig minister Göran Hägglund måndag den 27/2, och kan då knappast väntas få svar idag. Jonas tar upp Alliansens urholkade statsbidrag som ger minskat utrymme för att bedriva vård bl.a och om vad ministern har för förslag till en god sjukvård i glesbygd och Norrlands inland. Lite av löjets skimmer och populistiskt av dig att påstå att han ställer frågor om varför S och Mp i Västerbotten sparar. Om du nu på allvar tycker att beslutet är fel att dra in akutvården i Dorotea och ambulansen, varför vänder du dig då inte till regeringen??? Folk är inte så dumma som du tror.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till gunilla jönsson (2012-02-28 14:16)
    Hej Gunilla!

    Visst är det svårt att med saklighet recensera en politisk motståndare. Tycker att Sjöstedt hamnar politiskt fel med att kräva svar från en Alliansregering om vårdfrågor som finns i ett S och Mp styrt landsting. I sak har han fel kring statsbidragen, du kan läsa mer på min blogg här i ämnet: http://blogg.vk.se/nicklassandstrom/2012/02/08/socialdemokratins-beska-besked-for-sjukvarden-578582

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.