När ska Åsele få tillbaka sin ambulans?

Vid dagens landstingsfullmäktige hade jag tillsammans med mina Allianskollegor en interpellation ställd till landstingsstyrelseordföranden Peter Olofsson (S) om han är beredd att hitta en lösning för en ambulans i Åsele? Att döma från svaret bör inte Åsele förvänta sig en ny ambulans. Lösningen med en akutbil som finns där nu, kommer att vidare utvärderas med Åsele kommun och det är i princip det enda svaret vi fick. Själv har jag sällan upplevt en sådan prestige i en fråga som den här. Att återinföra en ambulans måste bli billigare och mer patientsäkert än en akutbil som bemannas med en sjuksköterska. Det är mycket tveksamt att den här förändringen skulle innebära någon ekonomisk besparing, särskilt då S-majoriteten valt att köpa in diverse nya bilar som ska agera akutbil.

Det är trist att inte Åsele kan få tillbaka sin ambulans som betyder så mycket för att skapa trygghet på orten. Moderaterna och Alliansens förhoppning är att ambulansen snart kommer tillbaka till orten.
 

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Jerry Sellin

    Är det så att ni i Alliansen kan garantera att det omedelbart återinsätts en ambulans i Åsele, om ni 2014 vinner i landstingsvalet, Så kan jag garantera att jag och många med mig lägger min/våra röster på er.

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Jerry Sellin (2012-04-20 13:41)
    Hej Jerry!

    Vi får återkomma med skarpa vallöfterna för Alliansen under 2014. För mig som moderat är det en självklarhet att inlandet måste ha en trygg akutvård som man kan förlita sig på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.