Primärvården är grunden för en välfungerande sjukvård

I dagens Folkbladet har jag med en replik på en insändare. Här nedan finns den att läsa:

Primärvården är grunden för en välfungerande sjukvård

De tre socialdemokratiska ordförandena i Folkhälsonämnderna Harriet Hedlund, Janeth Lundberg samt Marita Fransson, svarar på min insändare där jag ställer frågan om hur primärvården ska klara av 15 000 nya besök utan att fått mer resurser i Folkbladet den 17 april. De lyfter fram det fortsatta arbetet med att tillskapa tydliga vårdkedjor, ett bra och viktigt arbete som jag står bakom. Det är även något som Moderaterna och Alliansen drivit på hårt under en längre tid och just valt att prioritera resurser till.

För det är just bristen på nya resurser som är problemet i kombination med att förutsättningarna inte tydliggjorts i tid då utprioriterignsarbetet inte kommit igång i tid som är det stora problemet. I S-majoritetens budget finns inte några 10 nya miljoner utan 15 miljoner mindre då inte resurserna för utprioriteringarna är frigjorda. Primärvården måste få förutsättningarna att klara av att ge det bästa möjliga vården på närmaste vårdnivå. Detta skapar i sin tur att sjukhusvården inte behöver belastas med sådant som primärvården inte orkar med. För Moderaterna och Alliansen har en stark första linjes sjukvård varit viktiga och självklara prioriteringar.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.