Mindre pengar till sjukvården med (S)

 

 
I går presenterade Socialdemokraterna sin vårbudget. För intresserade blev budgetpresentationen lite av ett antiklimax. Efter månader av uppskruvade förväntningar på att Socialdemokraternas förnyelse skulle gå från ord till handling i deras ekonomiska vårmotion fick vi i går en första indikation på vad som väntar. Med tanke på förväntningarna var gårdagens presentation av ett "utbildningskontrakt för unga" en besvikelse. Sin vana trogen kombinerar Socialdemokraterna stora skattehöjningar på att anställa unga med oklara och motstridiga besked om hur Sverige ska få fler riktiga jobb.
 
Dessutom väljer S att bortse från regeringens faktiskt förda politik på utbildningsområdet för att i stället slå in öppna dörrar när det gäller att minska avståndet mellan utbildning och jobb. Med en närmast kirurgisk precision riktar S skattehöjningar mot dem som står långtifrån arbetsmarknaden. Till det så med höjd skatt för att anställa unga har det enligt beräkningar visats att 14 000 riskeras att bli utan jobb.
 
Inte heller som lokala företrädare efterlyser kommer det några satsningar på ökade resurser till sjukvården, varken några direkta satsningar eller höjda statsbidrag. Den enda satsningen som görs är inom forskningsområdet, där pekas ett enskilt forskningsprojekt ut. Life Science som lyfts fram är förvisso lovvärt men varför just det?
 
Faktum är att det blir mindre pengar till sjukvården med Socialdemokraternas budgetförslag. När arbetsgivaravgiften för unga ska höjas tappar landstinget som är en stor arbetsgivare runt 20 miljoner. Det är (S) tuffa besked till sjukvården i länet.
 

 

 

Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.