Lyssna på (S)-vädjan – låt Åsele få tillbaka sin ambulans

 

Åseles Socialdemokratiska kommunalråd gick nyligen ut i media och vädjade till sina partikamrater i landstinget att få sin ambulans tillbaka. Lösningen med akutbilen var endast på prövotid som nu närmar sig sitt slut. Från Åsele kommuns sida är de inte alls nöjda med lösning och vill nu ha tillbaka sin ambulans. Jag förstår dem. Från Moderaterna och Alliansen sida har vi hela tiden sagt att det ska finnas en ambulans i Åsele. Den miljon som den nya akutbilen beräknas spara in är rätt tveksamt, inte minst då landstinget tvingats byta akutbil i omgångar för det ska bli en mer ambulansliknande lösning. Lyssna på socialdemokraternas vädjan i Åsele och hela Åsele kommun och låt dem få tillbaka sin ambulans.
Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Stefan

    Bra inlägg.

    Landstingsdirektör´n hävdar att Åseles ambulans användes för lite per dygn för att vara motiverad. Man kan ju undra hur ofta han själv använder sin hemförsäkring…..men inte avskaffar han den eller…?! En ambulans i Åsele är en försäkring för de boende i Åsele kommun och anvnds den bara fem minuter per dygn så är den ändå viktig då den väl används.
    Det är syniskt att laborera med inlandsbornas liv som insats.
    OM landstingsdirektörn själv, elller hans barn skulle råka ut för en olycka i södra Lappland så antar jag att han är jäklikt glad om någon tar honom till kvalificerad sjukvård i tid….

    Fortsätt tryck på och även en landstingspolitiker med ryggrad ska kunna ändra sig…..men det kanske är just ryggraden som saknas….

  2. Nicklas Sandström

    Svar till Stefan (2012-05-27 22:20)
    Hej Stefan!

    Tack! Vill dock vara tydlig med att en landstingsdirektör gör det politiken har beslutat om. I det här fallet så är det Socialdemokraterna som tagit ställning för avveckling av ambulansen i Åsele. Vilka skäl de hade till detta får du tyvärr fråga dem om…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.